Liceul Teoretic din comuna Măciuca va fi reabilitat

În urma demersurilor primarului Mugur Mărcoianu, în cursul acestui an, liceul din comuna Măciuca va intra în reabilitare totală, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Încă de anul trecut, edilul a trecut în revistă necesitățile stringente ale comunei, printre care se numără și imobilul Liceului Teoretic care se află într-o stare deplorabilă și fără apă curentă, drept pentru care nu are nici autorizație de funcționare.

”După licitația pentru desemnarea constructorului, vom demara în forță lucrările de reabilitare a liceului. Imobilul nu a mai fost reabilitat deloc și se află într-o stare deplorabilă. Se va face o recompartimentare a clădirii, anvelopare, instalații electrice, termice, grupuri sanitare, central termică, tâmplărie și dotare cu mobilier nou. Este absolut normal ca elevii și cadrele didactice să își desfășoare activitatea de învățământ în condiții decente și prielnice.”, spune Mărcoianu.

O altă investiție ce urmează a fi realizată în comuna Măciuca este realizarea drumurilor de tarla, pentru care primarul a depus proiect, urmând a primi finanțarea.

Totodată, în această perioadă, premergătoare sărbătorilor de Paște, localitatea se află în plin proces de igienizare  și curățenie de primăvară. Potrivit declarației primarului, drumul din satul Popești, nu a mai fost curățit de peste 10 ani, nu s-au mai întreținut acostamentele, iar vegetația s-a întins cu mult către drum. Mărcoianu pune accent pe curățenia și salubrizarea comunei, de accea a stabilit un plan de măsuri cu beneficiarii ajutorului social și se refac peste tot șanțurile, se curăță vegetația uscată și spațiile verzi.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *