Liceele Chimic şi Mecanic 2 nu se mai comasează; Universitatea din Piteşti va funcţiona în acelaşi local cu Chimicul

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a confirmat joi pentru Râmnicu Vâlcea Week faptul că, liceele industriale Oltchim şi Henri Coandă nu se vor mai comasa, deoarece s-a reuşit o înţelegere cu Universitatea din Piteşti, astfel încât cei din urmă să funcţioneze alături de cei de la chimie.

“Doamna director a Liceului Oltchim ne-a comunicat că a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Universitatea din Piteşti, astfel încât începând cu anul următor, cele două instituţii de învăţământ, cel universitar şi preuniversitar să funcţioneze în acelaşi local. Pe de altă parte, Consiliul Local va primi cele 25 de hectare de teren din zona fostei unităţi militare, acolo unde avem ca strategie un nou cartier, un avantaj considerabil pentru Râmnicu Vâlcea. În privinţa liceului Henri Coandă, nici acesta nu se va mai comasa dar este clar că va trebui o reformă de profunzime a învăţământului din Râmnic şi axarea acestui pe învăţământ profesional, condiţie, din punctul meu de vedere, fundamentală pentru o carieră şi găsirea unui loc de muncă”, a precizat Veţeleanu.

Reamintim că cele două unităţi şcolare fuseseră propuse pentru comasare, numărul de elevi din Râmnic care optau în ultimii ani pentru liceele tehnologice respective fiind destul de redus.

Mai mult, în urma comasării Liceului Oltchim, Universitatea din Piteşti care ar fi funcţionat în acest local urma să doneze municipalităţii, 25 de hectare de teren pe care le deţinea în zona fostei Unităţi Militare de la Vlădeşti.

Liviu POPESCU

3 comments

 • Cecile C.

  Ce facusi muica?
  Cit scandal pentru nimic. Daca este adevarat , atunci se adevereste ca in spate era o mare teapa imobiliara. Poate ar fi bine ca cineva sa cerceteze marea impostura ce se punea la cale chiar din birourile Primariei.
  Confirmarea necomasarii arata ca niciodata nu iese fum fara foc. Aici este vorba de smecherie.
  A cui? Timpul va confirma si probabil ca le va da cite o vacanta de citiva ani , celor implicati.
  Unde ? La racoare , unde altundeva.

 • Pingback: Mircia Gutau: Liceele Chimic și Mecanic 2 nu se mai desfiinteaza! | Ziarul de Vâlcea

 • Cristi

  Este ireal ce se întâmplă la noi. Într-un oraș cu tradiție pe chimie, se închide liceul chimic. Într-o țară care are 2 fabrici importante de mașini și nenumărate alte companii cu profil mecanic, se închide liceul mecanic. Eu am fost elev la mecanic 2, am colegi care sunt ingineri la RAR, la Nurvil, cei care au continuat studiile pe aceași directie sau lucrează ca și mecanici.
  Este incredibil câtă lipsa de viziune, de bun simț și de minte este la noi.
  Îmi vine in minte sloganul de la Școala cu ceas.
  “Învăţătura fără gândire este muncă irosită, gândirea fără învăţătură este primejdioasă” Confucius
  Asta fac toți “liderii” de la noi, gândesc fara învățătura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *