Liberalii vâlceni vor să smulgă ”gunoiul” de la social-democrați prin Constantin Cîrstina

După ce au condus până acum vreo 4 ani, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI – Salubrizare, prin Victor Popescu, PNL Vâlcea dorește să preia din nou conducerea acestei asociații, în locul social-democratului Adrian Cosac, urmând să-l propună pe liberalul Constantin Cîrstina.

Campania electorală a început încă de acum două săptămâni, Biroul Politic Județean al PNL dând o hotârâre prin care reprezentanții administrațiilor locale liberale sunt obligate să-l voteze pe fostul edil de la Orlești, Constantin Cîrstina.

Este prima mare confruntare între PSD și PNL pe Vâlcea, cu un an până la alegeri, după cum știm, în județul nostru nu a existat nicio colaborare între cele două formațiuni politice, mai degrabă atacuri, cele mai multe venind din partea șefului PNL, Cristian Buican.

PSD deține în prezent conducerea ADI Salubrizare, prin primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.

Trebuie spus, că în timpul mandatului lui Cosac a fost deblocat acest proiect cu finanțare europeană, de peste 30 de milioane de euro,  care trenează de mai bine de 10 ani, iar în prezent, la Roești se află în execuție un uriaș Depozit Ecologic, Stații de Sortare, o lucrare deja la peste 60% grad de realizare, optimist spus, la finalul verii urmând a fi gata.

E de văzut dacă PSD face destule voturi pentru a-l menține pe Adrian Cosac în continuare, știindu-se totuși că PNL deține mai mulți primari în județ asta din punct de vedere teoretic, în practică, primarii manifestând de multe ori ”un liber arbitru politic”.

E de văzut și cum va vota Virgil Pîrvulescu reprezentant în ADI Salubrizare, știindu-se războiul lui deschis cu liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican. Și mai ales cum vor vota primarii PER. De care parte a candidaților se vor situa.

O luptă echilibrată așadar, una care prefațează anul electoral 2022, cu doi candidați buni administratori în localitățile pe care le conduc sau le-au condus.

PSD și PNL intră astfel în tranșee pentru această confruntare, miza fiind una uriașă, pentru că viitoarea conducere a ADI Salubrizare va avea de organizat licitația privind operatorul unic, cel care va prelua gunoiul din peste 70 de localități vâlcene. Și cum știm, gunoiul este o miză uriașă, ”aurul murdar”, pentru care se luptă companii mari pe piață, deci sunt și interese, destul de mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *