Liberalii vâlceni propun închisoare de la 2 la 7 ani pentru cei care răspândesc Coronavirusul

Initiativa vizeaza modificarea si completarea articolului 352 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Potrivit initiativei, nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, daca a pus in pericol sanatatea, integritatea sau viata uneia sau mai multor persoane sau a creat un pericol cu privire la raspandirea unei boli infectocontagioase, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda. Daca aceasta fapta a fost savarsita de catre o persoana suspectata sau confirmata medical ca fiind infectata cu o boala infectocontagioasa, pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani.

Daca aceste fapte au avut ca urmare raspandirea unei boli infectocontagioase sau infectarea unei alte persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani, daca au avut ca urmare infectarea a doua sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani, iar daca au avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.

„Omisiunea de a divulga autoritatilor competente in prevenirea, combaterea si tratarea bolilor infectocontagioase a unor informatii esentiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat in contact cu o persoana suspecta sau confirmata ca fiind infectata cu o boala infectocontagioasa, precum si orice alte informatii necesare efectuarii anchetelor epidemiologice se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 la 5 ani”, se mai arata in propunere.

Daca toate aceste fapte au condus la infectarea personalului medical sau autoritatilor angajate in prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase ori au determinat reducerea in mod substantial a capacitatii de functionare a unui spital sau a oricarei alte institutii publice, limitele de pedeapsa se majoreaza cu jumatate, iar daca sunt savarsite din culpa, limitele de pedeapsa se reduc cu jumatate, mai prevede initiativa legislativa

 

2 comments

 • MICA

  Apel la CLASA POLITICA,

  puneti fabricile in functiune sa produca masti si manusi de protective ( Asteptam China ??? cum a facut Italia?, Romania poate sa faca masti de protectie, de le facem din perdele de Pascani acoperite cu hartie igenica de Busteni dar macar incepem sa punem bazele acestei tari),
  astfel incat cetateanul care traieste de pe o zi pe alta si cu 2-3 boli cronice la activ sa mearga in “siguranta” in mijloacele de transport”, la munca pentru a-si intretine familia.
  Sunt femei si barbati vaduvi cu boli cornice, care nu pot sta in izolare ca nu le da nimeni bani pe aceasta perioada sa isi intretina familia (copii cer mancare, lucruri igienige, etc ) si prin urmare cu lacrimi in ochi si teama, fara masuri de protectie, pentru ca voi, CLASA POLITICA , nu ati luati masuri si pentru cei in astfel de situatii.

  Concret, distribuiti in toate farmaciile acesti tari, masti si manusi de protectie. In momentul de fata sunt fabrici mari deschise unde se lucreaza unul in ceafa celuilat fara masti si manusi de protectie . Daca fabrica nu ofera acest support , voi, CLASA POLITICA, care sunteti la carma acestei tari aveti responsabilitatea sa aveti grija de acest popor asa cum aveti grija de voi insiva.

  Distribuiti masti de protectie in farmaci ( nu se gasesc aceste masti de protectie la ora actuala) si la pretul care era inaintea inceperii acestui dezastru global.

  1 leu/masca de protectie pentru a putea fie responsabil pentru mine, familie, vecin, prieten, strain.

  Sanatate si Reflectare profunda la gestionari acestui dezastru g

 • PIPA

  accesati site-ul „byoblu” – si urmarti declaratia facuta cu privire la criza economica

  „NAZIONALIZZARE SUBITO PER SALVARSI”,

  lo dice il VicePresidente em. Corte Constituz. Paolo Maddalena ”

  TREZIRE SI REFLECTARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *