Liberalii vâlceni încep campania electorală cu dreptul: au reuşit înfiinţarea Spitalului din Bălceşti

Partidul Naţional Liberal Vâlcea a reuşit încă din debutul campaniei electorale să atingă un obiectiv aflat în platforma electorală şi anume, reînfiinţarea spitalului orăşenesc din Bălceşti, o unitate medicală desfiinţată abuziv în urmă cu 10 ani, după mai bine de 100 de ani de existenţă.

Liderul PNL Vâlcea, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, spune că liberalii sunt decişi în a reface toată infrastructura educaţională şi medicală a Vâlcii iar din punct de vedere economic, să aducă judeţul în primele 15 judeţe ale României.

„Mesajul nostru spune să reclădim Vâlcea, un judeţ care a stat 30 de ani, sub guvernare PSD, fiind lanterna roşie a judeţelor din România, fruntaş la capitolul sărăcie, nivel de trai, şomaj, depopulare.. În condiţiile în care resursele naturale, resursa umană şi resursele economice existente din plin ar fi fost premise pentru dezvoltarea acestui judeţ, astfel încât să fie o forţă la nivel naţional. Numai că pesediştii au fost preocupaţi mai mult de interesul lor şi interesul de clan, minţind poporul că o va duce bine. Cum a fost şi cu spitalul din Bălceşti, unde de 8 ani pesediştii ne mint că vor rezolva situaţia şi vor oferi siguranţă şi sănătate, celor 40.000 de locuitori din oraşul Bălceşti şi a celor 10 comune din sud-vestul Vâlcii. Liberalii nu vin să promită, ei fac. România se va moderniza doar cu o conducere liberală, sunt 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea României, care vor fi investiţi în modernizarea şi dotarea spitalelor, a şcolilor, a infrastructurii, Vâlcea liberală va fi printre judeţele care va beneficia clar de aceste fonduri europene”, spune în mesajul său, Cristian Buican.

Guvernul Orban a aprobat joi seara în şedinţa de guvern, reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc din Bălceşti, spital care fusese desfiinţat în urmă cu 10 ani, într-un amplu proces de restructurare sanitară, proces care a dus la desfiinţarea a nu mai puţin de 50 de unităţi medicale în toată ţara.

Tragedia face ca în ziua închiderii Spitalului din Bălceşti, pe 1 martie 2010, un cetăţean din Laloşu a decedat chiar în faţa curţii închise a spitalului.

Spitalul din Bălceşti este al doilea Spital din Judeţul Vâlcea, înfiinţat la începutul secolului trecut de către marea familie a boierilor Otetelişeni, familie care a contribuit enorm la dezvoltarea României ante şi interbelice.

De altfel numele sub care a funcționat în anul 1900 si care se regăsește în arhive este Spitalul Otetelisul.

Spitalul s-a dezvoltat treptat, ajungând în prezent să deservească peste 40.000 de locuitori din zona de sud vest a judeţului. Vâlcea.

Numai că în 2010, cabinetul din acea vreme a decis că se pot face economii la Ministerul Sănătăţii şi această unitate sanitară a fost desfiinţată, timp de 5 ani, funcţionând în locul ei, un cămin de bătrâni.

Căminul de bătrâni a fost închis în urmă cu trei ani, din lipsă de finanţare şi au fost reluate demersurile pentru reînfiinţarea acestei unităţi.

PNL Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *