Liberalii îl acuză pe Gigi Matei de încălcarea legii funcţionarilor publici

Primarul interimar al Râmnicului, a încălcat legea funcţionarilor publici, în momentul când s-a votat pe sine, ca primar, au menţionat liberalii în contestaţia depusă luni la primărie.

‘Atunci când a ieşit primar la limită cu 12 voturi, Gheorghe Matei a beneficiat de votul lui. Potrivit legii funcţionarilor publici, atunci când este vorba de un interes patrimonial, respectivul trebuie să anunţe înainte de şedinţă şi să nu voteze. Domnul Matei, automat a intrat sub incidenţa acestei legi, pentru că una este salariul de viceprimar, cum era în momentul votului, şi alta este salariul de primar. Domnul Matei ar fi trebuit să nu voteze la acel proiect al Consiliului Local’, a declarat liderul consilierilor liberali din cadrul CL, Adrian Panduraşu.

În replică, primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei a declarat că demersul liberalilor nu are niciun rost de izbândă.

‘Înţeleg că ei contestă faptul că m-am votat şi că există un interes patrimonial în sensul că este o diferenţă de salariu între cel de viceprimar şi cel de primar. Eu nu o să încasez niciodată diferenţa aceasta, deci nu văd unde este problema. A mai fost un demers similar făcut de PSD la Consiliul Judeţean, însă nu a avut sorţi de izbândă’, a spus Matei.

Fostul viceprimar Gheorghe Matei a fost ales în urmă cu trei săptămâni primar interimar interimar al Râmnicului cu votul a 12 consilieri din totalul de 23, după ce fostul edil, Emilian Frâncu, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. AGERPRES

One comment

  • PNList

    Pandurasu liderul consilierilor locali PNL????? cred ca cine a scris articolul a vrut sa il scoata pe pandurasu in fata. Pandurasu nu e nici un lider de grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *