Liber pentru construirea celui mai lung viaduct din Vâlcea, de peste 2 km lungime

În acest an vor demara lucrările la varianta de ocolire a orașului Horeu. O centură de aproximativ 7 km care va ocoli orașul pe partea de est și va translata astfel Drumul Național 67 care momentan trece prin centrul stațiunii.

Este un proiect destul de complex, pentru că deși are două benzi pe partea de final, spre Râmnicu Vâlceaa, acesta se va finaliza cu un viaduct lung de 2,5 km care va traversa DN 65C și se va interesecta cu actualul DN 67 în zona drumului spre Mănăstirea Hurezi.

Acest proeict este finanțat din fonduri europene și face parte dintr-un pachet de astfel de lucrări care să asigure legăturile rutiere cu rețele Ten T.

Pe DN 67 va fi preluat tot traficul spre Autoastra Sibiu – Pitești, traficul din zona de vest a județului Vâlcea precum și din zona Gorjului (Polovragi, Baia de Fie, Novaci, Târgu Jiu). În acest sens, varianta de ocolire a orașului Horezu este mai mult decât necesară.

În prezent la orele din vârf, din cauza traficului, Horezu mai este numit și ”micul Balș de sub munte”

Horezu e situat între Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Horezu”, judeţul Vâlcea.

„Valoarea totală a investiţiei este de 201 milioane lei (inclusiv TVA), din care construcţii-montaj 168 milioane lei. Proiectul are ca scop realizarea unei variante de ocolire care să scoată traficul greu şi de tranzit din oraş conducând la reducerea timpului de deplasare, sporirea capacităţii de circulaţie la intrările şi ieşirile din localitate, reducerea poluării fonice şi cu noxe în zonele locuite. Soluţiile propuse vor îmbunătăţi infrastructura rutieră naţională, în special la nivelul drumurilor naţionale, dar vor conduce şi la fluidizarea traficului local din oraş.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021 – 2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”

Durata de execuţie a investiţiei este de 24 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *