Legea pensionării cu 2 ani mai devreme în zonele poluate a fost promulgată

Ieri, joi 10 septembrie 2020, a fost promulgată modificarea legii supranumită Eugen Neață, de pensionare cu doi ani mai devreme a celor care au locuit mai mult de 30 de ani în regiuni cu poluare remanentă.

Printre ele, Râmnicu Vâlcea și împrejurimi și, începând de ieri, Berbești și localitățile din jur, pe o rază de 8 kilometri. Oficial, documentul semnat ieri de președinte se numește „Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 332/10.10.2017)”.

Pentru a beneficia de această facilitate, locuitorii din Râmnicu Vâlcea și din Berbești, inclusiv cei aflați în jurul acestor localități, pot cere la Evidenta Populației adeverințe care să ateste că au locuit în zonă peste 30 de ani și să o depună împreună cu dosarul de pensionare mai devreme cu doi ani decât vârsta standard.

Vor primi pensie întreagă conform legii Eugen Neață.

În Râmnicu Vâlcea, acest lucru era posibil încă din 2017. La Berbești este posibil începând de ieri. Ca parlamentar sunt foarte bucuros de rapiditatea cu care am reușit să introduc în câteva săptămâni Berbeștiul pe lista beneficiarilor.Oportunitățile de a lucra atât de rapid sunt extrem de rare.

Am vizitat în această perioadă localitatea Berbești și m-am bucurat să văd că lumea știe deja cum funcționează amendamentul făcut la lege, cine are dreptul să recurgă la el, de unde și ce documente se depun pentru a primi pensie întreagă înainte cu doi ani de vârsta standard de pensionare.

Le urez succes tuturor celor care se decid să aplice pentru a primi acest beneficiu obținut ca urmare a legii pensionării anticipate, supranumită și legea Eugen Neață

Biroul de Presă al deputatului PSD, Eugen Neaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *