Legătura cu județul Argeș, prioritară pentru primarul din Runcu

Prioritatea noului primar din comuna Runcu, Vasile Stoica, este asfaltarea drumului până la hotarul cu județul Argeș. Acesta spune că majoritatea runcenilor ocolesc peste 30 de kilometri pentru a se duce în comuna vecină, aflată în județul Arges, în condițiile în care doar trei kilometri de drum despart comunele. ”Această porțiune de drum este impracticabilă, iar oamenii nu o pot parcurge în niciun fel, fiind nevoiți să ocolească 30 de kilometri. Acest lucru este o prioritate pentru mine și doresc neapărat să realizez acest obiectiv.  De asemenea, prin Grupul de Acțiune Locală, aș dori să achiziționez pentru Primărie un buldoexcavator, utilaj extrem de necesar pentru întreținerea drumurilor sătești și comunale, dar și pentru deszăpezire.

Comuna Runcu, aflată la altitudine, beneficiază de o panoramă superbă a Râmnicului și, de aceea, primarul Stoica dorește să amenajeze, la intrarea în comună, un parc impresionant, cu zonă de picnic, cu foișoare, cu locuri de joacă pentru copii. ”Doresc să amenajez un parc, tocmai pentru că acea zonă este impresionant de frumoasă și oferă celor care vin o panoramă superbă. Toți râmnicenii care vin în week-end-uri în zonă, la iarbă verde, nu au unde să facă un grătar. De aceea, ne-am gândit să amenajăm un parc care să aibă locuri de grătare, foișoare și locuri de joacă pentru copii”, declară edilul.

15 august – sărbătoarea runcenilor

De Sfânta Maria, în comuna Runcu, va fi organizată ziua comunei. Primăria și Consiliul Local au pregătit pentru runceni un spectacol cu muzică populară și ușoară, eveniment care se va desfășura pe izlazul comunal. ”Manifestările prilejuite de ziua comunei se vor desfășura într-un cadru natural, pe izlazul comunal. Am considerat că oamenii prezenți se vor simți foarte bine într-o astfel de locație, tocmai pentru că este un cadru perfect și pentru căldurile din această vară și, mai ales, pentru că avem și utilități pentru amplasarea scenei și a tarabelor agenților comerciali care doresc să fie prezenți”, a spus primarul Stoica.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *