Laurenţiu Coca doreşte ca Sala Mare a CJ Vâlcea să poarte numele “Ion Cîlea”

Senatorul PSD Laurenţiu Coca a iniţiat un demers prin care a solicitat Consiliului Judeţean Vâlcea ca numele Sălii Mari a instituţiei să poarte numele ‘Ion Cîlea’, în cinstea celui care a condus acest for timp de şase ani şi care a ‘reuşit modernizarea instituţiei’.

“Dincolo de carnetul de partid suntem oameni. Iar Ion Cîlea nu a fost un lider de partid în cadrul acestei instituţii, ci a fost un lider absolut echidistant, conciliant şi echilibrat al acestui judeţ. Un lider care nu a condus deloc pe criterii politice Vâlcea, ci a fost un lider care a înţeles nevoile economice, administrative şi de infrastructură ale Vâlcii, indiferent de ce culoare politică erau liderii vremelnici ai vreunei localităţi. Mai mult, Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea a fost reabilitată în timpul mandatului său pentru a fi un centru cultural mai ales. Zeci de piese de teatru, concerte, proiecţii de film, simpozioane au avut loc într-un local modern”, a precizat Coca pentru Agerpres.

Acesta spune că a depus iniţiativa grupului de consilieri judeţeni PSD şi speră să aibă susţinere şi din parte celorlalte formaţiuni politice pentru acest demers.

Ion Cîlea a fost preşedintele CJ Vâlcea din anul 2008 până în anul 2014, fiind reales în anul 2012 cu peste 70%. Acesta a decedat în decembrie 2014.

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *