Las Fierbinţi de PNL – varianta urbană, o producţie Alina Gorghiu & Grig Crăciunescu

Chiar îmi pare rău că scriu acest articol despre un partid cândva mare la Vâlcea, dar care intră în disoluţie. Tare mi-e teamă că nici măcar elitistul Victor Giosan nu-l poate resuscita. Este simplu de concluzionat, un inginer de la Microsoft nu poate conduce un şantier de săpat şanţuri.

Am asistat joi seara la varianta cruntă a filmului Las Fierbinţi de PNL, unde indivizi apocaliptici precum Doru Ioniţă sau Grig Crăciunescu nu au înţeles nici până azi că ei nu au avut niciodată vreo legătura cu politica, nici măcar în forma ei periferică.

PNL Râmnicu Vâlcea este o strânsură, o formă vagă de mediocritate, simplitate, neofiţi de noapte, oameni care nu au auzit în viaţa lor de Adam Smith sau de Milton Friedman, pentru care Brătienii sunt poate jucători de fotbal la Minerul Lupeni, iar Florica e nume de căţeluşă bichon.

Ştiu, sună foarte dur, dar acesta este adevărul critic despre Bobiţă, Geani, Dalida, Celentano, Firicel sau Răţoi, pe care i-am putut admira azi în deplinătatea lor senzual artistică şi metafizică a unei forme de PNL Râmnicu Vâlcea.

Bun, eşecul sau disoluţia PNL le-a provocat, fără drept de apel, mangafaua blondă, Alina Gorghiu, cea care a stricat nu doar PNL la nivel naţional, ci şi pragmatismul de acum doi ani al conducerii judeţene a PNL. O conducere care l-a propus pe Mircia Gutău drept candidat la Primărie – un pot important pe care l-ar fi câştigat şi ar fi salvat de la disoluţie PNL. Gutău aducea exact ceea ce era nevoie ca de aer la această organizaţie, o infuzie de energie şi o dublă (municipiul şi judeţul). Preacuvioasa Gorghiu s-a încurcat în criteriile de integritate ale lui peşte precum Maria Magdalena umblând cu cearceaful vopsit în noaptea nunţii şi a îngropat, se prea poate pentru totdeauna, acest partid, ajutând PSD să conducă judeţul şi să-l dirijeze pentru cel puţin 8 ani de acum înainte.

Incapacitatea Alinei şi slaba reacţie a lui Buican (pe care şi-a recunoscut-o, e de apreciat) au promovat tot felul de saltimbanci politici, de genul Grigore Crăciunescu sau Doru Ioniţă. Crăciunescu, nici dacă ar fi candidat singur, nu ar fi câştigat alegerile la Râmnicu Vâlcea, şi nici dacă făcea o campanie de 4 ani. Doru Ioniţă, altă specie dialectic sinuoasă politic, a vorbit azi de criterii de integritate după ce a fost locotenentul fidel al lui Emilian Frâncu…

În fine, o seară grotescă din punct de vedere politic s-a consumat jos, spre amurg, o seară în care posibil Victor Giosan (am părăsit prea plictisit adunarea) a preluat organizaţia de şantier numită Las Fierbinţi PNL Râmnicu Vâlcea. Nu va reuşi probabil nimic, pentru că lipseşte ceva. Lipsesc liberalii, lipseşte dreapta din acest partid, substanţa.

Nu cred că poate mira pe cineva faptul că PNL nu a fost votat la Râmnicu Vâlcea. Pen ce, bobocule?

Şi cu asta am spus tot. Păi PSD la Râmnic este parfum pe lângă PNL, sincer, la nivel de oameni, de compoziţie. Acum, pe loc, pot înşira cel puţin 10 nume de social-democraţi cu care mă simt bine în orice tip ce conversaţie, chiar dacă şi la ei există orgolii şi animozităţi.

La final, i-am sugerat lui Cristian Buican să-şi dea demisia din partid. Ştie el de ce.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *