Lapușata – comuna cu șapte dealuri, șapte văi și șapte sate

Lapușata are un refief deosebit, format din șapte dealuri  (dealul Roşiilor, dealul Roeştiilor, dealurile pe care sunt aşezate satele Zărneşti, Săruleşti, Scoruşu, Bereşti, Mijaţi, Broşteni şi Şerbăneşti, satul de reşedinţă fiind Sărul

şi văile Cernei,  Ruginoasa, Iliasa, Popeasa, Geamăna şi altele. Lăpușata, de asemenea, are circa 100 de kilometri de drumuri, iar acest fapt duce la o realizare greoaie a reabilitării drumurilor, mai ales că, inundațiile de anul trecut au deteriorat mare parte dintre acestea. Cu toate acestea, prin efortureile primarului Nicolae Joița, localitatea are apă curentă, în toate cele șapte sate, are canalizare, are toate utilitățile bine puse la punct.

“Am primit pe Ordonanța 28, un milliard de lei, pentru drumuri, cu care vom continua lucrările la un kilometru de asfalt, în condițiile în care avem aproximativ 100 de kilometri de drumuri. Vom repara, în continuare drumurile comunale, vom pune în funcțiune și puțul de foraj pentru apă, de mare adâncime, deoarece s-au terminat lucrările la extinderea rețelei de alimentare cu apă cu încă 16,5 km și mai avem de pus în funcțiune doar 2 km. După reglajul stațiilor de repompare vom avea apă curentîă în absolut toate cele șapte sate”, a precizat primarul Nicolae Joița.

De curând, edilul a deschis o bază sportivă ultramodernă care are în dotare o tribună, cu dușuri, vestiare, iar următorul proiect pe care dorește să îl ducă la îndeplinire este unul european, un drum turistic în lungime de 25 de km, respectiv Lăpușata – Roești – Pesceana – Amărăști, un drum paralel cu DJ 676, care va pune în valoare atât relieful extraordinar de frumos, dar și monumentele istorice și legendele fiecărei comune traversate.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *