”Lăpușata – 7 dealuri, 7 sate” – o strategie prin care Joița dorește să dezvolte economic comuna

„Lăpușata – 7 dealuri, 7 sate” este strategia de dezvoltare a comunei Lăpușata, în domeniul agro-turistic dar și al economiei locale, o strategie inițiată de autoritățile comunei vâlcene, vizând valorificarea atât a dispunerii geografice a localității, cât și a bazinului pomicol al regiunii.

joita-lapusata„Cele 7 dealuri ale Lăpușatei sunt iubitoare de soare, iar prunul este pomul fructifer care se plantează în majoritatea livezilor din comună. Deja suntem renumiți prin acest brand al Țuicii de Lăpușata. Dar așteptăm investitori care să implementeze ferme pomicole, fabrici de procesare în domeniul fructelor. Concluzia este, pentru următorii ani, de a face din Lăpușata o zonă atractivă pentru investitori”, a mai completat primarul Joița.

Totodată acesta speră ca tinerii care revin în țară să acceseze fonduri europene pentru a-și deschide mici afaceri care să ducă la dezvoltarea uniformă a comunei.

Comuna Lăpușata se află în zona mediană a județului Vâlcea, iar la baza atestării sale documentare stă o legendă prin care 7 copii ai boierilor Lăpușoi ar fi primit moștenire de la Mircea cel Bătrân, 7 dealuri cu 7 sate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *