Laloșu sau despre cum se încheie frumos Vâlcea noastră în Valea cuminte a Oltețului

Lalosu este una dintre comunele cu care se închide la sud județul, deschizând marginea Câmpiei Române, fiind ultima localitate vâlceană răsfirată în valea largă a Oltețului.

O vale întinsă, generoasă agriculturii, poate și de aceea, toate terenurile sunt arendate, redefinind astfel forța economică a Laloșului. Agricultura și zootehnia fiind vechile domenii care au conturat în timp axa dezvoltării comunei.

Este o localitate care mângâie colinele cuminți înainte de trecerea spre județul Olt, o localitate care sub administrația Ruja încearcă să repronească motoarele, să recupereze din handicapul față de restul comunele vâlcene. O localitatea unde vara este o mare de grâu, primăverile albesc corcodușii și salcâmii, o comună unde au apărut multe case noi, frumoase, semn că românul se întoarce cu drag înapoi la țară, în mijlocul naturii, aici în frumoasa vale a Oltețului.

”E o provocare să pornim motoarele gripate ale Laloșului. Avem multe de făcut, mai ales că odată cu finalizarea drumului expres Craiova- Pitești, Laloșu va fi o zonă de tranzit, colectând traficul din această parte de județ spre București și spre Craiova. Tot ce înseamnă Diculești, Făurești, Valea Mare, Bălcești, Lăcusteni, majoritatea comunelor vor fi interconectate prin Laloșu, pentru a ajunge la drumul expres. De aceea mulțumim domnnului Presedinte al C.J.Valcea pentru corectitudinea si promptitudinea de care a dat dovadă, de a ne fi alaturi nouă, celor din comuna Laloșu, prin turnarea covorului asfaltic de pe D.J.644 A din satele Mologesti si Berbesti Imi doresc mai mult ca oricine sa dezvolt comuna mea natală, sa traim cu toții in conditii mai bune. Obiectivele propuse vor urma si sper ca vor fi pe masura așteptărilor dumneavoastră! Incet, faptele vor demostra ca nu au fost doar vorbe sau promisiuni de campanie”, spune primarul Adrian Ruja.

Din păcate, localitatea nu are niciun drum asfaltat în afară celui județean, Ruja spunând că a început amplul proces al intabulării drumurilor comunale și de interes local, având deja un prim proiect pentru modernizarea a 5 km de drum.

Se lucrează și la proiectul de gaze, în Laloșu urmând a se înființa peste 21 de km de conductă. Se lucrează la o grădiniță cu program normal și se caută surse de finanțare pentru rețeaua de canalizare.

”Avem o colectare selectivă a deșeurilor, se ridică și cel menajer. Instituțiile sunt puse la punct, am reușit să aducem un medic veterinar aici. Așteptăm bugetul și ghidurile pentru fonduri europene și, sperăm să fie mult mai simplificate decât cele din exercițiul bugetar precedent. Suntem deschiși pentru orice investitor, mai ales că ne aflăm pe drumul de legătură cu viitorul drum expres Craiova-Pitești, aproape așadar de Craiova și Slatina. Există o forță de muncă disponibilă în Laloșu. Poate cu timpul cei plecați în afară se vor întoarce acasă”, mai adaugă primarul Adrian Ruja.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *