Laloșu este comuna care închide elegant cel mai frumos județ din România

Acolo unde Oltețul părășește frumosul județ al Vâlcii, urmând a se revărsa în frumoasa câmpie olteană, ultima localitate care se întinde armonios pe malul stâng, într-o mare verde, la acest început de primăvără este Laloșu.

O comună agricolă, unde totul este cooperativizat și care pe vremuri a fost popasul caravanelor sau locul de unde plecau spre munte carele cu grâne, pentru a fi preschimbate în fructe, sare, var și alte lucruri ale târgveților din nord.

O comună care pe vremuri era locul adunării de oaste a valahilor, unde țăranii lăsau deoparte furcile și plugurile pentru a lua armele sub chemarea lui vodă atunci când pământul acesta era amenințat de vreo invazie.

Marginea de Vâlcea e frumoasă aici la sud, în punctul cardinal care încheia cel mai frumos județ din Vâlcea, în zăvoiul care a prins glas în acest final de martie, zeci de berze albe fiind văzute pe întrgile câmpuri de aici, din Laloșu.

Adrian Ruja i-a scos pe cei la 416 pentru a tăia vegetația pe drumurile din comună, pe drumurile agricole, pentru că începe campania agricolă de primăvară. Au trecut la desfundat rigolele, de curățat podurile și podețele de a pregăti igienizare comunei în așteptarea sărbărtorilor pascale.

”Vom fi foarte duri cu cei care arucă gunoaiele pe malurile de ape, în zone de pădure, pe marginea drumurilor. Nu vom ezita să recurgem la amenzi. Din păcate nu avem niciun drum comunal sau sătesc asfaltat și avem un proeict de 18 km de asfaltare, depus prin CNI. Așteptăm ghidurile de finanțare europene dar și PNRR să vedem ce proeicte putem aborda pentru a moderniza comuna. Avem acest ADI pentru gaze cu localitățile limitrofe, să vedem dacă acest ADI poate fi util și pentru proeicte de infrastructură. În privința canalizării vom căuta soluții pentru a rezolva și această situație. În lucru se află grădinița”, spune Adrian Ruja.

Edilul spune că localitate se pretează la activități economice în zona agri-industrială dar pentru asta este nevoie de investiții publice în utilități. În perioada următoare, Ruja va vedea ce proiecte poate creiona și funcție de bugetul local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *