Avem un lac de pescuit și o psicină publică din fonduri europene în Olanu

În localitate vâlceană, Olanu,  avem din această vară un lac de pește de 800 mp, o piscină în suprafată de 16X8 mp, vestiare, un loc de joacă pe o suprafață de 60 mp, patru căsuțe tip camping, trei foișoare, alei pietonale și mobilierul stradal.

”Eu cred că avem o șansă să dezvoltăm un nucleu pentru turismul pisciol.  Zona pescărească propusă este coerentă din punct de vedere funcțional în privința aspectelor geografice, economice și sociale, fiind amplasată pe cursul râului Olt, într-o zonă de luncă  un potențial agricol ridicat; de asemenea, în zonă se găsește Lacul de acumulare, dar și numeroase bălți amenajate. Avem oportunitatea aceasta, să putem dezvolta comuna, mai ales că e o zonă foarte aproape de Drumul Național iar în curând şi de Drumul Judeţean aflat în plin proces de reabilitare. Iar numărul de pescari din judeţ care vin în această zonă este unul foarte mare”, spune primarul din Olanu, Gheorghe Anghel.

Odată cu înființarea FLAG-urilor, grupurile de acțiune locală pentru pescuit, s-au ivit mai multe oportunități de dezvoltare economică și turistică.

Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 este finantat prin Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM). Acesta este unul dintre cele cinci fonduri structurale și de investiții europene (fondurile ESI), care se completează reciproc și își propun să creeze condițiile necesare redresării economice a UE, generând creștere și locuri de muncă. Fondul sprijină operatorii în tranziția către un pescuit durabil ajută comunitățile din zonele de coastă să își diversifice economiile finanțează proiecte care creează noi locuri de muncă și îmbunătățesc calitatea vieții în regiunile de coastă ale Europei facilitează accesul la finanțare.

Strategia Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 își propune în principal creșterea producției în acvacultură și procesare. De asemenea, îşi propune creșterea profitabilității operatorilor, conservarea biodiversității și protecția mediului, menținerea și crearea de locuri de muncă, în special în zonele pescărești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *