La Voicești se va reabilita căminul cultural și se va construi o sală de festivități

Toate obiectivele pe care Compania Națională de Investiții le finanțează reprezintă adevărate investiții în dezvoltarea localităților și, totodată, aduc un plus de valoare comunităților locale. O astfel de investiție se va derula și în comuna Voicești, unde CNI, în urma proiectului depus de primarul Florian Vătafu, va finanța cu 12 miliarde de lei reabilitarea căminului cultural, dar și construirea unei săli de festivități cu o capaciate de 300 de locuri.

Florian Vătafu, primarul comunei, spune că lucrarea a fost licitată de către CNI și, în scurt timp, vor demara lucrările de reabilitare a căminului cultural din centrul localității. ”Sala de festivitați care va fi construită chiar lângă imobilului căminului cultural, ne va fi extrem de necesară, întrucât, comunitatea are nevoie de un spațiu unde să se poată organiza evenimente de familie, serbări școlare sau orice alte activități ale oamenilor.”, a menționat edilul.

Un alt obiectiv al primarului este reabilitarea școlii din satul Tighina, imobil care este închis și, pe care, Vătafu dorește să îl treacă în propietatea primăriei, pentru ca ulterior să devină un centru periodic petru ISU.

”Trebuie să avem un spațiu cu această destinație, pentru că există mereu cazuri în care, în caz de inundații, incendii și multe alte cazuri de calamități, oamenii ajung neputincioși și pentru o perioadă, noi, administrația publică locală, trebuie să asigurăm un astfel de centru periodic. De asemenea, tot în satul Tighina, vreau să avem un parc de joacă pentru copii, pentru că vreau ca toți copii să aibă un parculeț dotat cu echipamente de joacă, unde să-și petreacă timpul, să se joace și să își traiască copilăria.”

Pe lângă aceste investiții, Florian Vătafu și-a exprimat nemulțumirea față de terenurile și gospodăriile afectate de inundații, în urma zăpezilor, deoarece, spune el ”vom avea inundații din cauza faptului că, oamenii, pentru a câștiga un metru de pământ, au astupat canalele colectoare a apelor pluviale, iar din această cauză, vom avea inundații care vor afecta gospodării și proprietăți. De aceea, trebuie să găsesc o modalitate prin care putem face un proiect care să aibă finanțare, privind un sistem de preluare a apelor pluviale. Este foarte greu, deoarece, canalele colectoare trebuie, practic să străbată toată comuna, pe partea dreaptă, iar terenurile sunt în proprietatea oamenilor.”

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *