La Voiceşti, centrul civic prinde contur

La Voiceşti istoria se scrie azi. O localitate cochetă, care termină Vâlcea, în lunca Oltului, căutată deja pentru cei care vor să se mute la ţară. O localitate cu străzi lungi, care şerpuiesc prin câmpia întinsă, cu asfalt reavăn, cu case cu garduri albite de var şi cu zarzări înfloriţi, cu şcoli în care ţâncii se încaieră într-un lapte-gros de demult, cu palatul lui Alfred Cernea, cu Tighina de margine. Cu ţipete de raţe sălbatice de pe lacul din apropiere, o deltă pe râul Olt, o deltă sfântă declarată prin lege.

În localitatea Voiceşti toate sunt bine rânduite, sunt utilităţi, sunt drumuri asfaltate,  în comună s-a realizat şi o bază sportivă modernă, cu teren de fotbal, vestiare, duşuri, nocturnă, precum şi un parc, în centrul comunei, pentru copii.

Într-un spaţiu verde sunt amenajate băncuţe, cu iluminat public, cu alei pietonale care va fi în 2019 îmbunătăţit şi va înnobila centrul civic.

“Vom avea un parc aici, un parc care se întinde de la Căminul Cultural până la şcoală, vom amenaja un spaţiu verde, deja am realizat un platou pietonal şi vom schimba iluminatul. Tot acest ansamblu de clădiri publice va compune un careu modern şi civilizat. Vom începe cu trotuare, băncuţe, alei, arbuşti ornamentali”, spune Florian Vătafu, primarul comunei.

Localitate care investeşte în prezent în ultima utilitate, în gaze naturale. Este condiţia pe care societăţile comerciale au cerut-o pentru a dezvolta afaceri aici.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *