La Voiceşti, anul 2020, înseamnă investiţii în dezvoltarea economică a localităţii, susţine primarul Vătafu

Aici este singurul loc unde Câmpia Română atinge Vâlcea. Un colţ al Vâlcii care se ancorează bine în şesul Olteniei, la marginea Drăgăşanilor, între Olt şi dealurile, aici se află ultima comună a Vâlcii, dispusă geografic ca vamă a celui mai frumos judeţ din România.

Aici este Ţara Ardeiului, a serelor şi a oltenilor cu privirea aprinsă, a fetelor care zâmbesc pe la porţi, a mâţelor care pândesc vrăbiile de pe gard, a unei găini care ţipă ca apucata prin cuibare.

Anul 2020 înseamnă o nouă etapă pe drumul modernizării acestei comune, cu drumuri amenajate, cu industrie, cu turism piscicol, cu un centru civic ca un parc între Centrul Cultural şi şcoala gimnazială.

La Voiceşti totul e bine. Străzi lungi, care şerpuiesc prin câmpia întinsă, cu asfalt reavăn, cu case cu garduri albite de var şi de zarzări, cu şcoli în care ţâncii se încaieră într-un lapte-gros de demult, cu palatul lui Alfred Cernea, cu Tighina de margine. Cu ţipete de raţe sălbatice de pe lacul din apropiere, o deltă pe râul Olt, o deltă sfântă declarată prin lege.

În localitatea Voiceşti toate sunt bine rânduite, sunt utilităţi, sunt drumuri asfaltate,  în comună s-a realizat şi o bază sportivă modernă, cu teren de fotbal, vestiare, duşuri, nocturnă, precum şi un parc, în centrul comunei, pentru copii. Într-un spaţiu verde sunt amenajate băncuţe, cu iluminat public, cu alei pietonale.

Voiceştiul va avea o centura ocolitoare la Voicesti . 2 drumuri care leagă 2 sate – ca o centura ocolitoare – se cadastreaza.

“Rămâne dorinţa noastră investiţia în gaze naturale. Acesta este proeictul la care ţin şi sper că în anul 2020 acesta să prindă contur. Am înţeles că guvernul sprijină acest plan de investitii şi avem speranţe”, spune primarul Florian Vătafu

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *