La Vaideeni se poate veni cu rulota, cu cortul, la pensiuni, la stâne, spune primarul Băluță

Vaideeni este de departe comuna turismului total, pregătită pentru a-i primi pe cei care doresc să ajungă aici, în această vară, în comuna ardeleană de la sud de Carpați.

”Sunt convins că vara asta vor veni mai mulți turiști la Vaideeni. Și am văzut că mai nou există varianta turismului cu rulotă. Cei care vor veni cu rulotele au locuri pe  Valea Cernei, pe Valea Luncavățului, în Vatra Satului sau pot urca până sus, la Vârful Nedeii, drumul fiind unul foarte bun. De altfel, există locuri de campare, avem pensiuni, avem o comună care oferă o gamă variată pentru tot tipul de turism. Sunt 11 stâne amenajate, unde turiștii pot înopta”, spune Daniel Băluță.

Vaideeni este o comună care alături de Mălaia și Costești se află în topul destinațiilor turistice din zona rurală a Vâlcii.

Comuna Vaideeni este una din comunele de la sud de Carpați care păstrează tradițiile păstorilor ardeleni, fiind o combinație între Oltenia de sub Munte și Mărginimea Sibiului. O comună montană, cu case mari, cu arhitectură tradițională, cu un port frumos în alb și negru.

Localitatea are în perspectivă și dezvoltarea unei microstațiuni în zona Ursu-Ursulețu, la cota 1.600, unde majoritatea loturilor au fost deja concesionate.

În comuna Vaideeni sunt două zona geografice absolut pitorești Valea Cernei și Valea Luncavățului, văi spectaculoase cu peșteri, cascade, chei care sunt perfecte pentru camping.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *