La Titeşti se modernizează drumurile săteşti, primaria, biblioteca şi monumentul eroilor

danes1Administraţia locală din comuna Titeşti lucrează la modernizarea drumurilor de interes local, precum şi la modernizarea noului sediu de primărie.

Cătălin Daneş, edilul localitaţii spune că «s-a asfaltat un drum sătesc de 400 de metri, pe uliţa Cojocarilor (Măluş), lucrare care a şi fost decontată, iar acum se lucrează la modernizarea drumului sătesc -Uliţa Nouă, din satul Cucoiu, în lungime de 300 de metri, precum şi la rigole. De asemenea, doresc să aduc mulţumiri Consiliului Judeţean Vâlcea pentru asfaltarea celui de-al doilea strat, în lungime de 1,3 kilometri din drumul judeţean 703P, ce leagă comunele Titeşti şi Racoviţa. Totodată, se lucrează la modernizarea sediului primăriei şi bibliotecii comunale, printr-un proiect finanţat prin GAL Ţara Oltului. Lucrarea este constractată şi avizată, proiectul are o valoare de 98.000 de euro, iar termenul de finalizare este la sfârşitul lunii august. Dorim şi modernizarea monumentului eroilor, aşa că am prevăzut fonduri pentru reconstruirea acestui monument din anul 1914, din centrul comunei, unde vom face şi un sens giratoriu.»

 

Două poduri şi un teren de sport

 

Primarul Cătălin Daneş a mai spus faptul că, lucrează la un proiect, prin GAL Ţara Oltului, privind modernizare teren de sport sintetic cu nocturnă,  dotarea căminului cultural din satul Bratoveşti, iar în cel mult două luni de zile va avea loc licitaţia pentru construirea a două poduri.

« Prin Grupul de Alianţă Locală avem un proiect în valoare de 39.000 de euro, pentru modernizarea unui teren de sport sintetic, cu nocturnă şi dotarea căminului cultural din satul Bratoveşti, cu 100 de scaune, sonorizare şi dotare bibliotecă cu mobilier nou.

În ceea ce priveşte lucrările pe calamităţi, am primit deja banii necesari pentru construcţia a două poduri. Acum lucrăm la proiectul tehnic, studii topo, geo, hidro, urmează expertiza tehnică, după care vom ţine licitaţia. De asemenea, în satul Cucoiu, nu avem cămin cultural şi în acest sens vom reabilita fosta şcoală cu clasele I-IV şi vom înfiinţa o sală de festivităţi care să fie neceară pentru desfăşurarea de activităţi social-culturale. Consiliul Local mai are în vedere şi construirea unei hale-garaj pentru utilajele primariei», a conchis edilul Cătălin Daneş.

Claudia POPA

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *