La Titeşti, în Ţara Loviştei, viaţa reintră treptat în normal

În frumoasa şi cocheta localitate a Titeştiului, nu mai există pericolul pandemiei, nemaifiind familii sau persoane izolate, viaţa încet reintră în normal dar, cu mare vigilenţă, spune primarul, Cătălin Daneş
.”Se păstrează echipamentul de protecţie în toate instituţiile publice, mă refer la mască, mănuşi, viziere. Însă suntem mulţumiţi că am trecut cu bine de acest val, oamenii merg la terenuri agricole, seceta este din păcate, problema cu care ne confruntăm în aceste zile. Aici, activitatea nu a fost oprită, lucrările, cum este podul de la Nicodim au înaintat, mă refer la investiţiile noastre. Salariaţii care fac naveta spre Sibiu şi-au continuat şi ei activitatea. Economia a funcţionat, la parametri reduşi dar nu a existat o gripare”, spune Daneş.
Edilul este mulţumit de ultima rectificare bugetară a cabinetului Orban care a echilibrat bugetul localităţii, acoperind deficitul din ultimele trei luni.
„Suntem o comună mică şi deşi avem cheluieli reduse, de regulă suntem foarte strângători şi atenţi în cheltuirea banului public, nu am reuşit să facem faţă pe primul trimestru şi în consecinţă, alocarea guvernamentală ne-a scos la liman şi ne permite chiar să depunem proiecte, unele cu finanţare europeană. Mă refer la Biserica veche de peste 3 secole din centru comunei, o bijuterie rămasă peste timp, cu hramul sfinţii Mihail şi Gavril. Aici vom aloca sume necesare studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic şi aşteptăm o finanţare europeană”, spune edilul din Titeşti.
Acesta mai menţionează şi intenţia de a amenaja podul şi drumul din Tăruri, din zona Cimitirului Vechi. Un pod pietanonal şi pentru atelaje, lung de 4 metri şi lat de 3 metri dar şi drumul de legătură între un drum comunal şi unul sătesc,
Cătălin Daneş nu şi-a pierdut speranţa că şi drumul naţional 7D va fi reabilitat, drum care ar asigura altfel dezvoltarea întregii zone.
Comuna Titeşti este una din cele 5 comune loviştene, situată în frumoasă căldare montană a părţii estice a Masivului Făgăraş, zonă plină de istorie, de legende, aşezare de peste 2000 de ani, din timpul Imperiului Roman, din perioada căruia, se văd şi azi ruinele fostului castru roman.
Liviu POPESCU