La Tetoiu se extind rețelele de apă și canalizare

În maxim două luni de zile vor demara lucrările la extinderile de rețele de apă potabilă și canalizare în comuna Tetoiu. Primarul Lucian Antonie a declarat că, după desemnarea câștigătorului la licitațiia pentru aceste investiții se vor extinde rețele de apă pe o distanță de 22 de kilometri, iar  canalizarea se va extinde cu patru kilometri. Apa se va extinde în satele Budele, Tetoiu și Băroiu, iar canalizarea în toate satele. După finalizarea acestui proiect, toate satele comunei Tetoiu vor avea apă și canalizare.

Primarul a mai declacat că a avut loc și licitația pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural, urmând ca CNI să înceapă lucrările.

Alte lucrări de interes pentru comunitate pe teritoriul localității sunt reabilitarea și modernizarea grădiniței de la Nenciulești și a școlii gimnaziale din Țepești, ambele investiții derulate cu fonduri guvernamentale.

Cel mai important proiect pe care primarul Lucian Antonie îl are pe tapet este înființarea și distribuția gazelor naturale. ”Este vorba de o rețea de 30 de kilometri care ar acoperi drumul județean și care are aglomerare de locuințe, dar și lateralele. Am făcut o Asociație cu primarii din Roșiile și Lăpușata și impreună vom accesa acest proiect.  Această strategie de dezvoltare rurală pe care o propunem finanțatorilor va fi evaluată și sperăm noi să fie de bun augur. Acest tip de strategie clarifică pe termen mediu și lung care sunt direcțiile și domeniile spre care se orientează efortul de dezvoltare și viitorul comunității.”, a declarat Lucian Antonie.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *