La Tetoiu s-au cadastrat trei sectoare, aproximativ 300 de proprietari

Primarul din Tetoiu, Viorel Herăscu anunță intabularea a trei sectorare din comună, urmând ca în acest an să înceapă cadastrul în alte sectorare.

”E o picătură într-un ocean, abia acum s-a început cadastrarea sistematică la noi în comună. S-a pierdut mult timp dar încercăm să accelerăm procesul. Avem primii 300 de proprietari cu intabularea rezolvată. Este primul contract de intabulare la noi în comună”, spune Herăscu.

Primăria a reușit să depună pe Anghel Saligny proiectul care privește introducerea rețelei de gaze, un proiect depus în parteneriat cu localitățile Lăpușata și Roșiile.

Tot pe Angel Saligny, localitateta așteaptă finanțarea reabilitarii a mai multor drumuri din comune dar și branșamentele le rețeaua de apă și canalizare pentru populație. Rețele de utilități pe care Primăria urmează să le dea APAVIL.

Un alt proiect pentru care se așteaptă finanțare este reabilitarea energetică, modenrizarea și extinderea instituției primăriei din Tetoiu.

Și nu în ultimul rând, primarul Viorel Herăscu are în vedere reabilitarea drumurilor care duc la situl paleontologic de la Bugiulești, acolo unde în fiecare an au loc tabere de cercetare, săpături, organizate de universități de prestigiu din Statele Unite.

”Ne gândim chiar să facem parteneriate cu diverse instituții de învățământ din România pentru a organiza aici tabere de cercetare paleontologică, situl de la Bugiulești fiind unul bogat în uriașe fosile din perioada presitorică”, a mai spus edilul din Tetoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *