La Șușani s-au semnat proiecte într-un timp record, de doar trei luni

Aproximativ 320 de mii venituri proprii (112 per capita) a reușit comuna Șușani să colecteze pe 2021, după cum estimează finanțele vâlcene.

Cu o populație de aproape 3000 de locuitori, localitatea a devenit una din cele mai cooperativizate comune din Vâlcea. Terenurile sunt majoritar arendate iar fermele mici încep să-și spună cuvântul.

Edilul Tudor Daniel Constantin vrea însă și altceva, susținând că fără o activitate industrială, bugetul nu poate să crească simțitor.

”Avem zona Beica. Acolo vrem, poate sună exagerat, dar acolo vrem să creăm un mic parc industrial. Să atragem investitori, cu precădere în producție, care să ofere locuri de muncă, să aducă plusvaloare, să ajute bugetul de stat. Vom demara cu parcuri fotovoltaice.  În Șușani a fost un maraton de investiții în infrastructură în ultimii ani, reușind să legăm comuna de județul Olt și de zona Slatinei, precum și de Vâlcea. Realizând un important culoar de tranzit. Avem utilități și cred că este momentul ca resursele să fie exploatate. Îi felicităm pe agenții privați din comumă care fac afaceri și ne dorim să își extindă afacerile să atragem alții”, susține tânărul edil din Șușani.

În 2023 se vor reabilita căminul cultural din satul Ușurei, se va anvelopa sediul  primăriei Prin Anghel Saligny se va rețeaua de apă și gospodăria apelor precum și modernizarea a pester 5 km de drumuri

Prin POIM,  se va realiza rețeaua de canalizare, pe strada principală în lungime de 18,5 km.

Recent a fost emis ordinul de începere pentru reabilitarea dispensarului uman din satul Șușani și a școlii din Stoiculești.

Căminele culturale din Ușurei și din Râmești se reabiltează prin PNRR respectiv CNI. Și tot prin PNRR se reabilitează Școala din Râmești.

Primăria a concesionat 85 de hectare pentru crescătorii de animale iar recent a fost emisă autorizația de contruire pentru parcul fotovoltaic din zona industrială Beica.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *