La Stoilești se pun bazele unui parc industrial pe o suprafață de 40 de hectare
Florin Ionescu spune că după 3 încercări a reușit să concesioneze o suprafață de 40 de hectare, acolo unde va fi inima economică a loalității.
”După 2028, sunt șanse foarte mari, ca fondurile europene pentru infrastructura primară a unei localități să nu se mai aloce. Cun siguranță nici guvernele nu vor mai investi în această infrastructură de bază. Se consideră că au fost suficienti aproape 40 de ani pentru comnunitățile locale de a avea asfalt, apă, canalizare, gaze, etc. În consecință, localitățile vor depinde de ceea ce produc pe teritoriul propriu. Din bugetele locale ne vom descurca pentru reabilitări de infrastructură, pentru investiții publice. Guvernele vor aloca bani de cofinanțări pentru diferite programe europene de energie, repower Europe, agro-turism, mediu, ecologie. În consecință, cred că trebuie să ne ocupăm de atragere de investitori, de companii, de a crea zone economice”, susține Florin Ionescu.
Așadar, 40 de hectare au fost deja concesionate de administrația din Stoilești. Pentru început aici va fi construit un uriaș parc fotovolataic, un complex energetic care va contribui din plin la bugetul de venituri proprii pentru localitate.
1, 2 milioane lei au fost veniturile proprii ale comunei Stoilești, de aproape 4 ori mai mari decât în 2022, la o populație de 3.500 de locuitori, în comuna administrată de Florin Ionescu, una din cele mai întine comune din zona dealurilor de est ale Vâlcii, o comună care o rețea de drumuri de 200 de km.
O localitate unde au apărut mici investitori, ferme și alte afaceri pe care localnicii s-au încumetat să le deschidă. Toate au avut sprijinul primarului Florin Ionescu, edilul spunând că doar așa se poate vorbi de o creștere a veniturilor proprii la buget.