La Stoilești se finalizează alimentarea cu apă în patru sate

Comuna Stoilești este una dintre cele mai extinse localități rurale ca suprafață din județul Vâlcea, dar și ca număr de sate, 15 la număr, localizate la mari distanțe între ele. Cu o populație de peste 4000 de locuitori, în prezent majoritatea ocupându-se cu agricultura, nivelul socio-economic este mediu, tocmai de aceea, peste 10 la sută din populație, a emigrat spre alte țări în căutarea unui trai mai bun. Primarul comunei, Florin Ionescu, se luptă pentru a realiza o infrastructură rutieră în toate satele, dar și pentru a crea utilități minime decente populației, sperând ca, în viitor, să apară investitori sau agro-turism, care ar putea dezvolta zona.

Astfel că, în această perioadă, se finalizează lucrările la alimentare cu apă în satele Obogeni, Nețești, Urși și Vlădulești, urmând ca, într-o scurtă perioadă de timp, peste 400 de gospodării să aibă apă. De asemenea, se lucrează la consolidarea drumului comunal 39, în satul Bulagei, prin construirea zidurilor de sprijin pe o lungime de 120 de metri, pentru a stopa alunecările de teren care afectau drumul.

Edilul spune că ”având o comună mare, cu multe sate, împrăștiate pe o mare suprafață, cu 200 de kilometri de drumuri comunale foarte greu de întreținut, deoarece, frecvent,  apar alunecări și prăbușiri de teren care determină degradarea drumurilor comunale. Fiind o comuna sărăcă, cu buget foarte mic, este greu să poți să întreții drumurile sau alte necesități ale comunei. Investițiile pe care le facem sunt prin proiectele pe care le-am accesat și, bineînțeles, altele pe care le ni le-am propus. Am depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru construirea unei grădinițe moderne , precum și extinderea și modernizarea școlii din satul Urși. Sperăm să primim finanțare pentru aceste obiective, deosebit de importante pentru comunitatea din acest sat, deoarece avem 40 de preșcolari care au nevoie de o grădiniță și 120 de elevi la școala cu clasele I-VIII, care este neîncăpătoare”.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *