La Stoilești, începe campania de recoltare analize de laborator pentru toți cetățenii

Comuna Stoilești este una din cele mai extinse localități rurale ca suprafață din județul Vâlcea și care prezintă un relief cu un grad de fragmentare accentuat, cu frecvente alunecări de teren, care degradează drumurile comunale de pe platourile interfluviale.

Astfel că, cei peste 200 de kilometri de drumuri comunale, care străbat satele Bârsoiu, Balomireasa, Bulagei, Delureni, Geamăna, Ghiobești, Giuroiu, Izvoru Rece, Malu, Nețești, Obogeni, Stănești, Stoilești, Urși și Vlădulești, sunt administrate greu, din cauza acestor alunecări de teren. Astfel că, majoritatea proiectelor de investiții pe care primarul Ionescu le-a implementat, sunt proiecte ce privesc modernizarea infrastructurii rutiere care străbate toate cele 15 sate.

”Nu este o localitate ușor de administrat. Aici nu a fost colectuivizare, comuna este întinsă pe mai multe dealuri, satele sunt împrăștiate iar distanțele între așezări sunt uneori de kilometri. Așa a fost istoria comunei. Plus că suntem într-o zonă cu un sol sensibil în sezonul ploios și taote lucrările care implică infrastructura de drumuri înseamnă studii detaliate înainte, pentru că oricând e posibil ca apele subterane să pună probleme”, spune Florin Ionescu, primarul din Stoilești.

De aceea, majoritatea proiectelor pe care Florin Ionescu le-a depus sau implementat au fost axate pe drumuri, rigole, ziduri de sprijin, consolidare versanți.

Cu toate acestea, Stoileștiul poate oricând concura la capitolul localități frumoase, cu un peisaj de poveste, cu satele sale strecurate printre păduri, cu case mari boierești, cu zeci de pârâuri care aduc răcoarea verilor de pe dealurile de vest, cu fânețele întinse în toate poienile dintre păduri. Cu biserici mici de lemn, cu livezi de prun și măr sau cireș. O localitate care se întinde ca un arhipeleag pastelat aici în final de vară.

De altfel Primăria Stoilești se implică și în probleme de sănătate ale locuitorilor. Împreună cu SanMed organizează campania de recoltare analize de laborator în dispensarele din Urși, Stoilești, Geamâna și Bârsoiu. Actele necesare fiind cardul de sănătate și trimitere de la medicul de familie.

Prima etapă este pe 19 octombrie, la dispensarul din Urși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *