La Stoileşti în acest an se vor contrui poduri în satele Ghiobești, Stănești și Izvoru Rece

Stoileştii Vâlcii, cea mai întinsă comuna de pe malul stâng al Oltului, înţeapă Muntenia prim păduri, fâneţe, livezile de meri, o uriaşă manoperă pusă peste judeţ de Creatorul dintâi.
Stoileştii sunt, de fapt, un peisaj unde primăvara, minunile de flori dansează cu albinele într-un tango din zori şi până spre seară, unde vara cântă toate vietăţile aerului, toamna se îmbracă mai frumos decât pe Champs-Élysées, iar iarna, puful alb al norilor doarme liniştit de la margini până departe, spre inima comunei de poveste. Comună care nu a cunoscut „binefacerile colectivei”, unde simţul proprietăţii este sacru şi unde acum la ceas de martie, narcisele dau culoare grădinilor.
Comuna este din ce în ce mai căutată pentru cumpărarea de case, dar şi de investitori care doresc terenuri pentru a dezvolta mici afaceri.
„Toţi doresc infrastructură. Şi atunci ne obligă ca, în următorii 4 ani, să construim, să aducem standardele de confort la nivel european. Apă, canal, asfalt. Avem un dispensar modern, avem şcoli bune, avem instituţii publice care corespund standardelor de calitate. Mai sunt şi sate însă unde nu am dezvoltat multe până acum, dar au ajuns prioritare. Mai ales că sunt probleme atunci când avem precipitaţii. În concluzie, este mult de lucru, dar nu dăm înapoi”, mai spune primarul Ionescu.
De altfel este prima primărie care a început lucrările cu fondurile guvernamentale, încă din toamna trecută, urmând ca în foarte scurt timp să înceapă lucrările la construcția de poduri de interes local în satele Ghiobești, Stănești și Izvoru Rece, lucrările care au fost scoase la licitație.
Legământ sacru al boierilor valahi, loc unde fiecare pârâu descrie un sat, unde parcă ne confruntăm cu un portativ, fiecare gamă ajunge să ne propună mereu fie o pădure, fie o biserică de lemn, fie altceva… De la Obogeni şi până departe, spre Bulagei, Urşi sau Stoileşti, toată comuna este un frumos continuu de geografie, de timp, de universalitate.
AP