La Șirineasa se vor asfalta toate drumurile

În strategia de dezvoltare locală, Ion Bebe Streinu, primarul comunei Șirineasa, a prevăzut și prioritizat realizarea și modernizarea infrastructurii locale. Plecând de la acest aspect, s-a concentrat absolut pe proiecte care să fie eligibile și să obțină finanțare. Fiu al satului, Streinu, a dorit ca oamenii comunei să aibă asfalt, apă și canal, utilități care, spune el, sunt absolut necesare pentru o comună care se vrea a fi europeană. ”Oamenii au nevoie de utilități, este normal să avem apă la robinet, iar când ieșim din curte să avem asfalt. De aceea, am considerat ca o prioritate realizarea acestor utilități.”, spune edilul.

Astfel că, de curând, un alt proiect foarte important pentru comunitatea din Șirineasa a fost depus la Ministerul Dezvoltării, respectiv asfaltarea și modernizarea a încă 43 de ulițe. Acest proiect vine ca o mare bucurie pentru administrația locală, deoarece în urmă cu numai două săptămâni, s-au inaugurat 7 kilometri de drumuri asfaltate.

”Am inaugurat asfaltarea a 7 kilometri de drumuri comunale și sătești, respectiv: drumul comunal 118  Ciorăști – Valea Alunișului, ulița Ungureni, ulița Coman, ulița Păușescu, ulița, Dumitrescu, ulița Stație de Apă, ulița Stație de Epurare, ulița Bisericii, ulița Gagiu, ulița Rădoi, ulița Cismărești și drumul de acces la cimitir. Pentru a continua cu lucrările de asfaltare în localitate, am întocmit o nouă documentație, pe care am depus-o la Ministerul Dezvoltării. Proiectul conține asfaltarea a 43 de ulițe care însumează 8997.40 metri liniari de drumuri și care acoperă 99 la suta din drumurile comunei, iar în acest procent intra și ulitele asfaltate până acum. Dintre toate drumurile comunei au mai rămas doar patru ulicioare care nu figurează în domeniul public și pe care nu le-am putut prinde în proiect. Acestea sunt: ulița Lupilor, de la Ciorăști; ulița Gheorghițăștilor, în Ungureni; ulița la Lungani, pe langa Valea Șirinesei și ulita ce duce către Culiță Trașcă. Mă voi ocupa și voi demara procedurile pentru a le prinde în domeniul public și vor fi și acestea asfaltate.”, a precizat Streinu.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *