La singura mănăstire athosită din România, Frăsinei, a început o rugăciune pentru poporul român, fără enoriaşi

La această oră, miercuri 12.00, monahii de la Frăsinei se vor ruga pentru poporul român. o rugăciune pentru a trece cât mai repede şi cât mai bine prin această periooadă critică pe care o traversează România.

Regimul monahal era oricum destul de sever la Mănăstirea Frăsinei, un regim pe reguli athosite, femeile nu aveau acces în zona lăcaşului de cult, decât până la limită, unde se afla o biserică.

De la declanşarea crizei, accesul pelerinilor a fost complet restricţionat iar monahii au intrat într-un regim canonic cu post şi rugăciune pentru România, spun călugării de la Frăsinei.

“Aşa este, monahii de la Frăsinei sunt alături de comunitate, de români şi prin rugăciunea de la această oră, poate Dumnezeu se va îndura de noi şi ne va ajuta să ieşim de această molimă care a blocat lumea”, spune primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

De altfel, în comnuna primăria a impus reguli severe de deplasare, sunt 21 de cetăţeni aflaţi în autoizolare, care, spune edilul, au înţeles că este “responsabilitatea lor” să aibă grijă în acest fel de sănătatea familiilor şi celor dragi.

“Au fost cele două cazuri dar bolnavii nu au ajuns deloc în comună, cum au intrat în ţară, au intrat în carantină, fără a trece pe aici. Am auzit şi vestea bună, că s-au vindecat dar respectă în continuare regulile de carantinare. Noi am impus un set dur de regili şi aici la primăriei, pentru personal şi pentru audienţe. Reguli de igienă, de distanţă socială, de a nu avea aglomerare. Se lucrează cu telefonul, sărim în ajutor pentru oricine are nevoie de o adeverinţă sau alte acte şi decât să vină aici, mai bine o rezolvăm noi”, spune primarul din Muereasca.

Sunt în localitate 9 seniori care nu au rude sau alte sprijin şi Primăria a luat deja legătura cu ei pentru a vedea care le sunt nevoile.

“Am găsit un sprijin extraordinar şi la preoţii din sat. Aceştia au ţinut azi liturghia dar cu uşile încuiate, le-au spus omanelilor că nu au ce căuta la biserica. Sunr difuzoare şi sănătatea e mai importantă, Dumnezeu este peste tot şi ne aude rugile. Muereasca este o comunitate cu frică de Dumnezeu dar şi extrem de responsabilă”, a mai spus primarul Ungureanu.

Din păcate, lucrăirle prin PNDL2 s-au suspendat, atât cele care privesc drumul judeţean cât şi cele care privesc drumurile locale.

Primarul Ion Ungureanu spune că această criză va trece cu bine, totul depinde de resposabilizarea, echilibru, încredere.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *