La Sineşti, primarul duce alimente unui bătrân izolat într-un casă din mijlocul pădurii, în cătunul Iezer

„Sunt opt km până acolo, este undeva într-o zonă greu accesibilă. Nea Ganea nu a vrut să se mute mai la şosea deşi avea posibilităţi. Locuieşte cu adevărat într-o zonă absolut superbă, aer curat, zona Iezer este în mijlocul unei păduri. Nu se ajunge deloc uşor, noi primăria am reabilitat drumurile până în apropiere. La nea Ganea ajung mereu cu alimente, medicamente, stăm de vorbă, bătrânul e la curent cu tot ce se întâmplă şi spune că vom scăpa de această nenorcire când o da bunul Dumnezeu”, spune Cristi Burleanu, edilul din Sineşti.

De altfel, primarul spune că are 18 bătrâni în grijă, din categoria vulnerabilă, care nu au niciun alt sprijin decât primăria. Tuturor, primarul le aduce alimente, apă şi medicamente.

În afara celor 18 bătrâni, burleanu spune că are în grijă şi pe cei 44 de izolaţi, sosiţi din străinătate. Acestora le face cumpărăturile şi deşi a încercat să trimită pe altcineva, oamenii au insistat ca primarul să fie cel care să treacă pe la ei

„Oamenii vor informaţii, vor să ştie ce se întâmplă, dacă am mai multe date, îi înţeleg. Unii nu s-ar mai întoarce înapoi în străinătate, ar dori să rămână aici şi să caute de lucru. E o stare de aşteptare şi toţi aşteaptă să treacă sitauţia asta. În ceea ce priveşte deinfecţia, avem atomizatoare pe care le folosim la poştă, la dinspensar, la market, în toate zonele publice”, a mai spus, primarul din Sineşti

în ceea ce priveşte lucrările în localitate, acestea se derulează în continuare, o echipă de 22 de oameni lucrează la şcoala generală şi 8 la grădiniţă.

Totodată se pregăteşte de asfaltarea a 1,8 km de drumuri comunale şi de reabilitarea completă a gardului spitalului din localitate.

ap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *