La Sinești, podul distrus de viituri în 2016 este aproape de finalizare

În anul 2016, în urma precipitațiilor abundente, locuitorii din satele Iezer și Popești au fost loviți de tragedie. Drumul de legătură dar și podul peste pârâul Iezer au fost compromise. Primăria a intervenit atunci în zona calamitată și a impovizat căi temporare de acces dar care nu prezentau siguranță.

”La bugetul pe care îl avem nu puteam face mai mut. Atunci am întocmit un deviz general pentru situații de urgență și am depus documentațiile la guvern. Dar nu am primit niciun răspuns. Am reușit să menținem prin impovizații cale liberă de acces să nu avem zone izolate iar în cele din urmă am primit vestea. Ne-au fost alocați banii pentru zonele compromise. Și pot să spun că locuitorii în această toamnă vor circula pe un pod nou, trainic. Azi se toarnă asfalt pe podul de la Iezer. Lucrăm și la alunecarea de teren din punctul Cozma”, spune primarul Cristian Burleanu.

Primăria Sinești vine cu o nouă veste bună. A fost semnat și contractul pentru iluminat public. Astfel toată localitatea va avea un iluminat modern, cu leduri, din stâlp în stâlp. Prin bani europeni.

”În ceea ce privește canalizarea, îi anunț pe locuitori că și această rețea va intra în lucru. Pentru moment, le dăm vestea că o vom depune pe Plnaul Național de Investiții Anghel Saligny. Tot aici vom depune și 8 km de drumuri locale și comunale care înseamnă reabilitarea masivă a rețelei de drumuri din comuna noastră”, a completat edilul din Sinești.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *