La Sinești, Burleanu spune că prioritare sunt drumurile și rețeaua de canalizare

Primarul din Sinești, Cristian Burleanu, spune că orice localitatea ”dă înainte” dacă reușește să atragă investitori privați care, în primul rând oferă locuri de muncă și, în al doilea rând generează venituri pentru bugetul local.

”Se vedea asta în veniturile proprii pe care le au localitățile unde avem agenți economici, unde există o dinamică economică. Nu ai investitori, nu ai un buget, nu ai locuri de muncă, ai depopulare și îmbătrânirea populației, pierzi copii, școlile pierd profesori. E un întreg ciclu care duce la final, evident la dispariția localității. Menținerea unui echilibru demografic este posibil doar prin investitori. Iar un investitor privat nu vine dacă nu punem în aplicare un program de investiții publice în infrastructură”, spune primarul din Sinești.

Modenizarea infrastructurii este prioritară, iar în acest sens edilul a vorbește despre  demersurile pentru obținerea finanțarii și implementării proiectului :”Înființare rețea de canalizare cu stație de epurare în Comuna Sinești, județul Vâlcea”– fonduri europene și/sau guvernamentale- solicitare depusă la CNI.

De asemenea, obținere finanțare și implementare proiect ”Înființare rețea distribuție gaze naturale în comuna Sinești”, cu fonduri europene. Foarte importantă este și finalizarea asfaltării tuturor drumurilor din localitate, prin fonduri europene și guvernamentale. Precum și reabilitarea celor existente.

Toate acestea odată finalizate pot face din Sinești o comună atractivă, o comună unde pot veni investitori pot readuce acasă forța de muncă, plecată în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *