La Scundu este război total între fostul primar și actualul primar: Tată și Fiu!

O situație cu totul neplăcută se înregistrează în comuna vâlceană Scundu, unde conflictul dintre fostul primar și actualul primar au blocat complet toate proiectele de dezvoltare a localității.

Lucrul este cu atât mai grav cu cât fostul primar și actualul primar sunt tată și fiu: Dumitru Blejan și Mihai Blejan.

„Deja suntem la limita suportabilitatii. Am trecut cu vederea multe dar nu mai putem și să facem administrație dar să răspundem și la toate reclamațiile pe care fostul primar le face, fie direct, fie prin interpuși. Nu pentru mine vorbesc, ci în numele salariaților, deja starea de tensiune nu mai poate fi tolerată. Din cauza acestor acțiuni noi am pierdut inclusiv proiecte importante pe Anghel Saligny. Când sa lucram la documentații pentru PNRR, ne trezim cu o noua reclamație făcută de fostul primar la Garda Forestiera. Pierdem proiecte, pierdem șanse de dezvoltare, ratăm viitorul locuitorilor. . Ni se pun bete in roate peste tot. Nu mai spun in ce tensiune lucrează salariații primăriei. Situația este cunoscuta și la Vâlcea dar nimeni nu ia masuri. Ni se spune că e în cărți pentru o noua candidatura și să tăcem”, spune actualul primar, Mihai Blejan.

De aceeași părere sunt și actuali angajați ai primăriei care mentioneaza tensiunile, cuvintele dure,  amenințările care sunt „la ordinea zilei în instituție”.

De cealaltă parte, fostul primar, Dumitru Blejan, tatăl actualului primar spune că „declarațiile nu au niciun suport și că se maschează sub aceasta formă, incompetenta actualei echipe de la primărie. Că el a părăsit aceasta zona de un an și nu îl privește situația”

Dumitru Blejan PSD a condus localitatea până în 2021, până când ANI l-a găsit vinovat de incompatibilitate și a pierdut mandatul. La alegerile parțiale, a candidat, tot pe PSD, fiul său, Mihai Blejan care a câștigat zdrobitor scrutinul.

După câteva luni între cei doi au apărut conflictele, ratând termenele de depunere de proiecte prin Anghel Saligny iar ulterior aceste tensiuni s-au acutizat.

Altfel spus între cei doi, exista azi  un război total, care paralizează activitatea din cadrul instituției. Nici partidul nu a reușit să-i concilieze, comunitatea având de suferit,  asistând la un război care nu se mai termină. Mai mult Mihai Blejan care locuia împreună cu tatăl său, a parasit locuința cunparandu-si o casă tot în Scundu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *