La Scundu, dezvoltarea educaţiei şi sănătatea sunt priorităţile administraţiei locale

Scundu este o localitate cochetă, situată între culmi subcarpatice, cu peste 400 de izvoare, cu sate vechi de secole strânse în jurul bisericilor valahe de lemn.

Azi avem azi una din cele mai legate localităţi vâlcene, cu sate care urcă în stânga şi în dreapta până sus, în păduri, cu ierni blânde şi veri răcoroase. Cu oameni calzi, primitori, oameni care fie aici, fie afară şi-au căutat un rost.

La Scundu nu există şomaj, dar nu pentru că ar fi aici mari intreprinderi, ci pentru că forţa de muncă este angrenată la companii din Râmnicu Vâlcea, Băbeni şi Drăgăşani.

„Oamenii au responsabilitatea muncii, e o ruşine să stai acasă pe tot felul de ajutoare. Este aici o demnitate. Copiii multora s-au ajuns sunt medici de renume, sunt profesori universitari, sunt oameni care lucrează pe şantiere. Au un rost, au o familie, au o responsabilitate. Nu vor să rămână în urmă”, spune primarul Dumitru Blejan.

Toată lumea face ceva şi nu aşteaptă miracole. De aceea, demografia este stabilă, după un uriaş declin, în comună s-au întors mulţi dintre cei plecaţi şi au început renovarea caselor sau construcţia altora noi.

De aceea, Primăria a pus pe lista de priorităţi, sănătatea şi educaţie.  Sunt în curs de execuţie lucrări de reabilitare a Școalii Gimnaziale, o investiţie de 1,283,823 lei, precum şi reabilitarea şi modernizarea Dispensarului comunal, în valoare de 1,569,439.47 lei. Investițiile sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul Dumitru Blejan spune că „sunt investiţii necesare şi utile pentru comuna Scundu. Sunt domenii care asigură dezvoltarea social-educaţională a comunității noastre. Interesul pentru educație este o preocupare majoră a statului, iar noi ca autoritate publică locală trebuie să asigurăm suportul necesar, pentru ca dascălii să transmită copiilor esența valorilor. Totodată, sănătatea este la fel de importantă, de aceea, unitățile sanitare tebuie modernizate, reabilitate și dotate cu aparatură medicală.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *