La Roeşti se doreşte reinventarea Timpului Haiducilor

Străjuită de cetăţile dacice de la Cărămizi şi, din culmea Pescenei, de râul Cerna şi de dealurile sudului, la Roeşti se spune că a existat una din cele mai vechi comunităţi de pe acest tărâm al Vâlcii. Pentru că, dacă prin lunca Oltului erau diferite taxe, dijme şi alte forme prin care slujbaşii lui vodă sau boierimea încercau să profite la maximum de micile afaceri ale comercianţilor valahi, pe Valea Cernei, pe sub codrii plini de haiduci, nu prea se încumetau mulţi poteraşi să vină şi, atunci, pe aici se făcea tranzitul.

Un investitor local doreşte să refacă istoria haiducilor din Cotoşmanu şi în acest sens intenţionează să ridice un han pe drumul Vâlcii de Mijloc, un han rustic dar şi un mic complex turistic.

Acest complex cu specific rustic, ar urma să ofere oaspetilor un loc placut pentru intalnirile de afaceri, o locatie calda si plina de culoare pentru organizarea de pranzuri sau cine cu prietenii sau partenerii, un loc in care poti sa te relaxezi în tranzitul spre Craiova sau spre sudul judeţului. 
Hanul Haiducilor din Cotoşmanu ar urma să ofere o gastronomie variată intr-o ambianta tipic romaneasca cu bucate traditionale iar complexul să fie decorat ca acum 2000 de ani.  

AP

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *