La Râmnicu Vâlcea, soarele răsare în fiecare seară de 4 zile la rând

Râmnicu Vâlcea reintră în rândul oraşelor frumoase ale României, unde spiritul civic amorţit de atâta socialism, s-a trezit.

A fost şi este destul de greu după o cupolă neagră, care a ţinut statul corupt în toate ramurile economice, să avem spirit liber. După ce fostele fabrici socialiste, generatoare de corupţie, de spălare de bani, de mituire a presei, a politicienilor, a administraţiei, au colapsat economic, printre ruine, a reapărut speranţa.

1000, 2000 sau 3000 de protestatari vâlceni arată că există un germen al speranţei, că de acum în colo, Râmnicul va reveni acolo unde îi este locul în istorie. Un oraş demn, unde vom avea libera iniţiativă, unde vom avea responsabilităţi, unde se va munci cinstit, onest.

Ca de fiecare dată, aceşti frumoşi curajoşi ai Râmnicului s-au întâlnit acolo, la Tribunal şi au început să se simtă că sunt în empatie cu restul României. Tineri, vârstnici, sau generaţia mea au înnobilat acest oraş. Au mers pe străzile acestui oraş, au cântat, au strigat. S-au simţit actori ai acestei istorii. Împotriva unui abuz al statului. Vâlcea trăieşte frumos această revoluţie de catifea.

Mă uit  la ora asta la televiziunile normale, până şi Antena3 începe să simtă care e cursul normalităţii, sunt 100.000 de manifestanţi la Guvern. Nu poţi să nu te bucuri.

La Vâlcea, soarele răsare seara, de patru zile la rând.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *