La Râmnicu Vâlcea se naște Compania România de Chimie: cifra de afaceri Chimcomplex va depăsi 10 miliarde euro

Cifra de afaceri a Grupul industrial controlat de Ștefan Vuza va depăși, în zece luni, un miliard de euro

„Ne așteaptă o provocare de cinci ori mai mare și, astfel, după ce am investit în chimie până acum 210 milioane de euro, acum vom investi încă 1,1 miliarde de euro împreună cu partenerii noștri!”

– a spus omul de afaceri Ștefan Vuza la reuniunea „Zilele porților deschise” organizată la combinatul din Râmnicu Vâlcea al Grupului industrial Chimcomplex, din care face parte și Chimcomplex Borzești. Dar toate la timpul lor! Rolul meu este de a reda mândria chimiștilor din țară, așa cum era altădată, prin a reclădi Compania Română de Chimie, industrie care merită să rămână la români și nu la străini! (…) Eu, pentru cei ce nu știu, sunt în chimie de 18 ani și nu mă voi opri până nu voi reclădi fosta Centrală a Chimiei României!”

Ștefan Vuza ne-a făcut cunoscut acest vis al său la puțin timp după preluarea, în 2003, a combinatului chimic din Borzești. Omul de afaceri voia de atunci revigorarea industriei chimice din România, repunerea pe soclul ei a unei industrii care în țara noastră, inclusiv în zona Onești-Borzești, a scris istorie. Spunea că ar vrea să creeze, practic, Compania Română de Chimie.

Iar ceea ce a reușit Ștefan Vuza să facă la Borzești și la Râmnicu Vâlcea e de notorietate.
A făcut-o cu sacrificii, cu greutăți destule, cu reduceri de personal, cu alte probleme legate de situația acestora. Dar ce a rezultat este ceva sigur și chiar cu perspectivă. Și doar un exemplu mai dau: Chimcomplex va fi un pol important și în industria resurselor energetice noi precum hidrogenul, în condițiile restructurării unor asemenea industrii și ale renunțării la petrol, la gaz și la cărbune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *