La Racovița se așteaptă demararea lucrărilor la Autostrada Sibiu – Pitești
Comuna Racovița este una din cele mai frumos tivuite pe maul Oltului, într-un decor pitoresc, întinsă pe cele două culmi montane, de o parte Făgărașul și de partea cealaltă grupa Parângului. Este localitatea de la șosea a Țării Loviștei, punct istoric important atât în antichitate, cât și Evul Mediu, loc unde se schimbau poștele, unde hanurile târgoveților și ale ciobanilor erau locurile de popas de dinaintea intrării în Defileu.
De aici se spărgeau cărările, unele mergea spre est, spre Argeș, altele spre Sibiu, altele ducea spre Lotru, Racovița fiind un loc plin de legende, un tărâm românesc, unde Valahia se așeza până spre coasta Transilvaniei. Satele racovițene sunt întinse pe cărări care urcă în trepte spre frumoasa depresiune a Loviștei, străbătând ținuturile carpenilor pe șoseaua spre Blănoiu, Grâiul Lupului, spre Titești sau pe valea Băiașului.
Vorbim de o comună unde casele înghesuite de munte se strâng cochete pe văi de ape, prin margini de aluniș, iar din timp în timp, talângile unor vite care pasc ultimele petice de iarbă, răzbat acum în debut de iarnă.
Aici, Narcis Ion Iliescu spune că a venit timpul ca frumoasă așezare de malul Oltului să facă un pas înainte, mai ales că în câțiva ani, vechiul nod rutier istoric, va deveni unul național, aici, va fi amenajată descărcărcarea de pe Autostrada Sibiu – Pitești.
”Evident că știm ce înseamnă acest nod rutier care pentru Racovița va fi un stimulent economic. Sunt convins că în zona Cornet se va dezvolta un uriaș complex de servicii, de mică industrie, de logistică, de spații de cazare, de alimentație publică. Este pentru cei care vin dinspre Ardeal, poarta de intrare în județul Vâlcea. Poarta de intrare în Țara Loviștei. Trebuie valorificat întreg potențialul turistic al zonei” spune primarul Narcis Ion Iliescu
Curățenia, mai spune Iliescu, colectarea gunoiului, o localitate care să placă celor care vin pentru prima dată aici, asta trebuie să făcut.
”Proiectele pe care le am în vedere vizează transformarea acestei comune într-una din cele mai frumoase localități montane din Vâlcea, căutată de cei care vor să aibă o casă la munte, cu toate utilitățile. Căutată de investitori în turism, în mici afaceri. Scopul este creșterea nivelului de trai, creșterea locurilor de muncă, creșterea standardelor de viață”, mai completează primarul din Racovița
Comuna va fi în următorii 4 ani, cel puțin, o zonă cu două șantiere, ambele loturi 2 și 3 ale autostrăzii traversează localitatea de la Sud-Est la Nord.