La Racovița, primăria, poștărițele, poliția s-au implicat pentru ajutorarea bătrânilor cu hrană şi medicamente

Primăria din Racoviţa, Sonia Iliescu, a realizat un comandament de urgenţă pentru ajutorarea bătrânilor din localitate, care nu se pot deplasa şi care au nevoi urgente de alimente şi medicamente.

“Am vorbit cu consilierii, cu viceprimarul şi cu poştăriţele din comună. ne bazăm foarte multe şi pe sprijinul politiei, cu care facem echipă bună. Am stabilit care sunt bătrânii cei mai vulnerabili şi care nu numai că nu pot ieşi afară din casă dar care nici nu e recomandat să o facă.  Pe telefon facem comenzi iar poştăriţele asigură transportul de hrană şi medicamente. Toată lumea a înţeles că este stare de criză şi că trebuie să fim responsabili”, spune Sonia Iliescu.

În prezent, în izolare la domiciliu sunt 64 de cetăţeni. Deşi, spune Iliescu, la început au fost mici probleme, nemulţumiri, cu ajutorul politiei din localitate, cazurile indisciplinate au fost rezolvate.

“Din păcate, lucrările la apă şi canal au fost sistate. Firma respectivă ne-a notificat că nu poate continua lucrările, nevând spaţiu de cazare pentru muncitori. Asta este o problemă, pentru că, din punctul meu de vedere, economia trebuie să funcţioneze, e drept, cu măsurile de rigoare, prin care să fie respectate condiţiile de siguranţă şi sănătate”, a mai spus edilul din Racoviţa.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *