La Racoviţa investiţiile în infrastructură modernizează localitatea

Racoviţa vâlceană, loc cu parfum de legendă, pitoresc al Loviştei străbune, este un loc binecuvântat în Munţii Vâlcii. Un loc unic prin care respiră tot spiritul nostru valah, pastorala Olteniei de sub Munte, unde divinitatea erupe prin 5 vulcani ai creştinătăţii..

Trei mănăstiri cocoţate pe versanţi – Băiaşu, Blănoiu, Grâiul Lupului. La Băiaşu râul nobil al căutătorilor de aur are o icoană spre cer, de la Blănoiu se vede Oltul, un lac imens oranat de munte. Iar la Grâiul Lupului, pelerini vin şi spun că nici în Munţii Pindului nu au regăsit aşa ceva.

Localitatea însă se pregăteşte pentru a fi cel mai important nod rutier din judeţul Vâlcea, pe aici urmând ca Autostrada Sibiu – Piteşti să facă joncţiunea cu Valea Oltului.

În acest sens, administraţia locală caută surse de finanţare pentru a finaliza infrastructura de drumui, mai fiind nevoie de 10 km de asfalt. Totodată se pregătesc trotuarele pe DN 7, în zona Balota. Iar până la sfârșitul anului, drumul Bradu-Clocotici, din comuna Racovița va fi asfaltat, iar investiția se realizează cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală, potrivit primarului Sonia Iliescu.

Prin Programul de Dezvoltare Locală 2, administraţia publică locală din comuna Racoviţa se vor investi 5.865.748 lei, pentru proiectul de alimentare cu apă și canalizare din satul Ţuţulești. Iar din fonduri europene se va  construi o grădiniţe.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *