La Prundeni, în 2020, vor fi contruite o fermă avicolă şi o unitatea de procesare a cărnii

 Primăria Prundeni a emis deja autorizarea de construire pentru o fermă avicolă, o unitate de creştere a păsărilor, procesare şi spaţii de desfacere, agent economic unde vor fi asigurate aproximativ 50 de locuri de muncă.

“Este un investitor serios care în judeţul Vâlcea are mai multe active, este un brand naţional în industria avicolă care a preluat un vechi complex de creştere a animalelor, la marginea localităţii, resepctând normele de mediu”, spune primarul comunei, Cristina Munteanu.

De altfel comuna este una dintre cele mai dezvoltate la nivel de utilităţi, fapt care îi dă încredere edilului, că investitorii vor identifica aici oportunităţi de a dezvolta mai multe afaceri care să genereze locuri de muncă, în Prundeni, localitate situată pe Drumul Naţional 64 Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani – Slatina.

“Noi încercăm să dezvoltăm pe parte de investiţii publice, drumurile şi extinderea utilităţilor. Nu vreau să vorbesc fără acoperire dar am primit aprobările pentru prelungirea programelor de fiananţare prin PNDL 1 care ţin de asfaltarea mai multor artere şi modernizarea şcolii gimnaziale”, adaugă edilul din Prundeni.

Munteanu spune că nu vrea să promită lucuri care “sună bine pe hârtie”, optând mai degrabă pentru lucrări concrete, realizabile.

“Normal că ne-am dori cât mai multe din lucruri să fie posibile dar la Prundeni se lucrează realist, pe proiecte fezabile, finanţabile şi care au şanse de implementare. M-am luptat să nu pierdem din finanţare şi vreau să spun că echipa care este acum la primărie lucrează pentru a credibiliza instituţia care s-a confruntat în trecut şi aspecte mai puţin plăcute”, a mai adăguat Cristian Munteanu.

Alte proeicte care ar urma să fie implementate în 2020 ar fi Drumul Vinului, extinderea reţelelor de gaze, amenajarea urbană a localităţii prin execuţia de troturare, spaţii verzi, staţii moderne de autobuz.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *