La Prundeni, cel mai mare holding din industria cărnii investește într-o nouă fermă(1,8 milioane pui pe an)

Primarul Cristina Munteanu spune că astfel de investitori e nevoi într- o localitate, investitori care să genereze locuri de muncă, plusvaloare și contribuții la economia locală.

”Prundeniul este cunoscut mai mult pentru zona viticolă, zonă cu un ridicat potențial agro-turistic dar noi avem în vedere dezvoltarea pe toate axele a comunei noastre. De aceea când au venit domnii de la Avicarvil am fost foarte receptivi și știm că acolo unde vine un mare investitor urmează și alții. Locuri de muncă, o creștere a nivelului de trai, condiții optime pentru cei din Prundeni de a rămâne aici, pentru alții de a se întoarce. Vrem să fie bine și creșterea economică să fie una care să fie din ce în ce mai accelerată”, adaugă Cristina Munteanu.

Într-o perioada tot mai nesigura din punct de vedere economic, afacerile de succes autohtone se evidentiaza din ce in ce mai putin. Oricat ar fi de greu sa concureze cu mari branduri internationale, exista totusi si companii care au reusit sa se impuna pe piata in domeniul lor de activitate. Este si exemplul Grupului romanesc Carmistin, cel mai mare holding integrat din sectorul agricol romanesc, condus de omul de afaceri Iustin Paraschiv.

Carmistin anunta ca linia sa dedicata productiei de pui urmeaza sa se dezvolte, beneficiind de noi investitii, ceea ce va duce automat la cresterea numarului de locuri de munca.
In perioada urmatoare, Avicarvil continua proiectele de investitii pentru cresterea capacitatilor din ferme, pana la sfarsitul anului 2020 finalizandu-se lucrarile pentru ferma Prundeni, care va genera o capacitate suplimentara de cca. 1,8 milioane pui/an (crestere de cca. 10%). De asemenea, pana la sfarsitul anului 2021, inca 60 de hale vor fi modernizate.

Carmistin se mandreste acum cu 22 de milioane de pui crescuti si abatorizati/ an, 14 ferme pui si 2 abatoare (Targu Jiu si Ramnicu Valcea).

“In aceasta perioada atat de dificila din cauza pandemiei COVID-19, Grupul se concentreaza pe prezervarea capacitatilor de productie si pastrarea locurilor de munca, facand din sanatatea si bunastarea angajatilor, a comunitatilor si a partenerilor prioritatea numarul unu in orice moment, dar mai ales acum”, au spus reprezentantii Grupului.

Grupul Carmistin are peste 1800 de angajati la nivel national si cuprinde peste 20 de companii grupate in patru divizii de productie – pui, porc, vita si agricultura. Principalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *