La Provinicia oferă de zeci de ani, gâinaț, în aerul respirabil pentru 200 de familii din Mihăești

Lucrurile s-au agravat în ultimele două luni, în care zi de zi, duhoarea de la ferma de păsări din satul Negreni a fost oferită celor 200 de familii din satele Negreni și Arsanca din Mihaesti.

Situația nu este de azi de ieri și trenează de cel puțin 20 de ani, pur și simplu, ferma avicolă aflată chiar în mijlocul satului Negreni, fiind o sursă de poluare constantă.

S-au făcut sesizări, reclamații, s-au scris zeci de materiale, petiții dar…fără niciun rezultat. Ferma La Provincia se comportă ca un stat în stat. Nimeni nu a luat nicio măsură, ba mai mult, reprezentanții companiei spun că nu sunt ei de vină că au oamenii case aici.

Recent, compania La Provincia a adăugat o nouă comună pe harta umilinței – Laloșu. Acolo este prăpăd, de la depozitarea găinațului lângă case, până la distrugerea tuturor drumurilor agricole.

Luni, premierul Ciucă a venit la Vâlcea și a efectuat o vizită chiar…la La Provinicia. Dar nu, nu pentru a-i lua de urechi și a-i trage la rost pentru poluarea cu găinaț, ci pentru a-i felicita!!!

În delegație, prefectul de Vâlcea a fost mucles, deși este la curent cu dezastrul ecologic și sanitar pe care îl provoacă cei de la La Provincia în comunele vâlcene.

De regulă, îi felicităm pe cei care oferă locuri de muncă și dezvoltă afaceri dar când pe de altă parte, distrug, pun în pericol sănătatea oamenilor, parcă nu mai suntem suporterii unor astfel de companii.

Dacă instituțiile statului sunt neputincioase ca să nu spunem altceva, în cazul unui agent economic poluator, nu ne rămâne decât să le arătăm obrazul rușinii și unor și altora. Și să le spunem că ne-am lipsi de investițiile lor, pentru a avea un aer curat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *