La Primăria Laloșu a fost implementat sistemul TIC, cu peste 70 de camere

Primăria Laloșu finalizează în aceste zile digitalizarea instituției, cu fonduri europene, prin PNRR, însemnând GYS, TIC și camere video. După montarea acestuia, a sistemului TIC au fost montate 70 camere atât camere IP noi cât și camere LPR cu facilitate de recunoaștere număr de înmatriculare.
Tot în această perioadă s-au realizat mai multe lucrări de asfaltare din buget local, de această dată. Astfel 2 km de drumuri în mai multe sate au fost turnați, acolo unde deja s-au finalizat rețele de apă și canalizare.
Cu venituri de 856 mii lei (351 per capita), de 4 ori mai mari decât în 2022 când au fost 276 mii lei (116 lei per capita), comuna Laloșu se consacră deja pe zona agricolă, având cele mai întise suprafețe arabile utilizate.
Laloșu este una din cele mai dezvoltate localități agricole ale acestei părți de județ. Arende întinse, zonă cerealieră, culturi de rapiță și nu numai, în comună se practică la scare mare agricultura cooperativizată.
”Relieful permite o agricultură intensivă, resursa naturală a țării este una uriașă. Economia are nevoie de agricultură și mare parte din această ramură înseamnă o contribuție masivă la PIB. Când vorbim de creșterea economică a unei țări, ne bazăm pe acest aspect economic. Laloșu este o comună unde așteptăm investitorii în agro-industrie, pentru procesarea industrială a producției agricole”, spune primarul Adrian Ruja.
Laloșu, care este grânarul Vâlcii, are peste 80% din suprafața agricolă arendată, nu mai puțin de 3 societăți mari sunt prezente aici în afară altora mai mici.