La Popeşti se lucrează pe toate fronturile – şcoli, dispensar, cămin, canalizare

Anul 2019 însemană un boom investiţional pentru frumosă comună subcarpatică, de la poalele Cotoşmanului. Ne referim la comuna Popeşti.

„Ce pot spune. Este că lucrările sunt în grafic la dispensarul medical. Se ştie că această instituţie nu a mai fost reabilitată de 50 de ani şi ajunsese în fază avansată de degradare. În paralel, tot prin PNDL, lucrăm la cele două şcoli din comună, atât cea din Urşi cât şi cea de la Dăeşti. Se lucrează la căminul cultural, localitatea trebuie să aibă un centru cultural modern. Iar foarte important am început lucrările la reţeaua de canalizare de la pod de la Popeşti până la Curtea şi Ivăneşti”, spune primarul Aurora Măgura.

Edilul menţionează că în acest moment urmează a fi depuse pentru a fi finanţate, reţeaua de gaze naturale şi asfaltarea de drumuri pe Fondul de Dezvoltare.

Aşadar anul 2019 reprezintă cu adevărat un an de cotitură pentru Popeşti.

omuna Popesti, situată chiar în mijlocul judeţului Vâlcea, de-a lungul paralelei 45, pe nodul rutier al Cotoşmanului, legând cele 2 părţi de Vâlcea, pe culmea subcarpatică, în frumosul bazin al Luncavăţului este una din cele conservate vetre de sat românesc.

O localitate care se compune din inima satului, valea râului, case frumos aliniate de-a lungul Luncavăţului dar şi cătune ascunde de pădure, cum ar fi Firijba sau Valea caselor.  De altfel de sud, de la de la Urşi, Firijba, Dăeşti şi până sus spre Valea Caselor, comuna este un frumos aranjament de spirit românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *