La Popești, se lucrează la stația de epurare și la proiectul de gaze naturale
Administraţia Măgura a reuşit în ultimii 4 ani, să scoată din Evul Mediu comuna Popeşti, o localitate care rămăsese una din cele mai înapoiate de pe Valea Luncavăţului. Edilul spune că următorii 4 ani vor fi compeltați cu proiecte care vor trasa o strategie de dezvoltare pentru localitatea de la poalele Cotoșmanului.,
”Așa cum se lucrează de ani buni în primărie, vom ţinti spre noi proiecte pe care le vom depune atât pentru finanţare europeană, cât și pentru finanţare guvernamentală. Am discutat șo cu firme de consultanță care să ne țină mereu la curent cu ce axe se deschid și unde anume să depunem proiecte. Pentru moment pot să spun că la CNI suntem pe lista de sinteză cu drumuri. Ave,m în vedere mai multe artere de reabilitat în comună. Vom face două parcuri de joacă, unul la grădinița din Urși, altul la Dăești. Dacă vorbim de copii, toți cei peste 200 de micuți din Popești vor primi cadouri de Moș Crăciun, pe care le vom distribui noi acasă personal”, spune primarul Măgura.
În prezent, lucrările la rețeaua de canalizare sunt avansate, mai ales la stația de epurare de la Dăești, atât timp cât vremea a permis constructorului să lucreze.
Comuna Popeşti avea până acum 4 ani şcoli degradate, un dispensar medical insalubru, un cămin cultural în care doar rozătoarele mai intrau, trei sferturi din localitate neracordată la canalizare, vechea reţea de apă cu deficienţe majore, era una din cele mai sărace şi depopulate zone din Vâlcea.
O primărie cu datorii preluată de Aurora Măgura a găsit resurse pentru a reabilita complet Centrul Cultural din localitate şi pentru a găsi cofinanţare pentru alte noi proeicte.
“Suntem avansaţi la capitolul gaze naturale. Avem un mare avantaj în acest ADI creat, pentru că la Popeşti se află staţia necesară racordării. Nu va fi uşor dar în următorul mandat cu siguranţă gazele vor fi introduse prin fonduri europene. La fel şi extinderea canalizării în satul Urşi”, a mai completat edilul din Popeşti.