La Popești prin CNI, se vor asfalta drumuri comunale și de interes local

Până la apariția ghidurilor de finanțare fie prin PNRR fi pentru exercșiul bugetar european, Aurora Măgura, spune că la Popești urmează a fi implementat proiectul privind reabilitarea drumurilor comunale și de interes local.

”Acestea se află pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Sunt în faza de evaluare și așteptăm răspunsuri privind finanțarea lor. Avem proeicte pregătite și pentru fondurile europene dar, încă nu avem ghidurile de finanțare să vedem criteriile de eligibilitate. Ținem aproape de consultanți care să ne înștiințeze când sunt gata și ce măsuri sau axe se deschid”, spune edilul din Popești.

Măgura spune că în acest an se va finaliza și ultimul proiect prin PNDL și anume rețeaua de canalizare dar și faptul că așteaptă un răspuns pentru rețeaua de gaze, unde deja au fost strânse semnăturile și acordurile de la cetățeni.

ADI-ul a fost creat împreună cu localitățile învecinate, cu scopul de a introduce gazele naturale, o investiție așteptată de zeci de ani de locuitorii din Popești.

”Este o speranță, sincer, din anii 90, atunci când a fost industrodusă rețeaua de conducte. Atunci oamenii au sperat dar totul a picat. Categoric nici nu mai sunt bune acele conducte dar oamenii au început să spere în ultima vreme că marile investiții în gaze naturale vor fi implementate. Zilnic vin oameni, mă apelează tineri de aici care muncesc în străinătate și mă întreabă când vin gazele. Le spunem că asta este prioritatea mea și că dacă avem noroc se va întâmpla și asta”, mai spune edilul din Popești.

Comuna Popești este una din cele mai mari localități din Valea Luncavățului, o comună care treptat cunoaște un ritm de dezvoltare, dată fiind și relativa apropiere de orașele Horezu, Băbeni și Râmnicu Vâlcea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *