La Popești, primăria pregătește proiecte pentru noul program național de investitii

Drumuri și gaze sunt pentru Aurora Măgura principalele proiecte pentru care dorește finanțare în perioada următoare.

”Fie proiecte cu finanțare europeană, fie proiecte cu finanțare guvernamentală, noi vom depune proiecte pentru toate. Fie PNRR. Asta este prioritatea echipei mele. De a aduce bani în comună. Suntem pe final de proiect la canalizare, se lucrează la stația de epurare de la Dăești. Și ne pregătim pentru drumuri. Vom depune mai multe proiecte pentru drumuri și nu în ultimul rând rețeaua de gaze. Am înțeles că guvernul pregătește un amplu program de investitii. Suntem pregătiți”, spune Măgura.

Din rectificare, edilul spune că va achita plătițile pentru persoanele cu handicap și funcție de ce resurse rămân se va investi în reparații și reabilitare unor drumuri.

A fost constituit un ADI împreună cu localităţile vecine. Scopul principal este introducerea reţelei de gaze naturale în Valea Luncavăţului, toate comunele doresc această investiţie, eu zic că nu este una deloc dificilă, având în vedere staţia care se află pe teritoriul nostru şi magistrala. Deja se lucrează la un amplu proiect care va fi depus şi în urma căruia 10.000 de locuitori din zonă vor avea acces la această utilitate”, susţine Aurora Măgura.

Primăriţa din Popeşti spune că acest ADI este un pas important şi pentru alte investiţii în comun, cum ar fi drumurile de legătură, altele decât cele existente, parteneriate economice viabile, schimburi culturale şi cooperare educaţională, proiecte de smart-city, asociere în sistemul sanitar sau pe situaţii de urgenţă şi lucrărie aferente.

Iar la Curtea, Aurora Măgura spune că ar dori să creeze un centrul medical multifuncțional, astfel încât localnicii să nu mai meargă la medici specialiști la oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *